Mám Power Cube remote

Pretože sa snažím zachrániť planétu, tak nenechávam spustené veci. Odpájam audio-video zostavu kompletne od elektriny na čas, keď nie som doma. K tomu som doteraz používal úplne blbú predlžovačku s vypínačom. Dlho som premýšľal, či by sa nedal skrátiť okruh pri obiehaní vypínačov.

Jedným z riešení je Power Cube vo verzií s diaľkovým ovládačom. Ten naviac nepotrebuje baterky. Hodne dlho som premýšľal, či sa mi to hodí k tomu, čo potrebujem.

Nakoniec som sa rozhodol kúpiť „rozdvojku“ bez kábla a s diaľkovým. Napojil som ju na jednoduchú predlžovačku, ktorá je dlhšia ako verzia Powercube remote s káblom. Pre moj prípad lepšie riešenie. Káblová verzia však má ešte držiak tej kocky, čo mi celkom chýba.

Powercube som inštaloval dovnútra skrinky pod televízorom ale keďže mám priveľa zariadení, na kocku som dal ďalšiu predlžovačku :-)

Ďiaľkové som musel hľadať, kde ešte má dosah. V momente ako je za rohom sa spoľahlivosť zapnutia razantne znižuje. Nejde teda dať diaľkové do inej miestnosti alebo ku vchodovým dverám. Spínanie diaľkového má dosť silný odpor a podľa reklám je asi vhodné dať ho na zem a spínať nohou.

Zároveň praktický nedostatok je v tom, že kocka má na sebe svetlo a pri spínaní z diaľkového je dobre vidieť, že sa zaplo.

Recenzie sa zmieňujú o tom, že kocka reálne pôsobí dosť mohutne. To je fakt a po napojení káblov dokola je dokonca pomerne neskladná. Naviac na ňu musí byť nejakým spôsobom vidieť. Moje riešenie s napojením ďalšej predlžovačky je jediné schodné riešenie, aby som mohol mať káble zariadení vzadu za nimi.

Po dlhšom čase som si nakoniec zvykol na nový spôsob prepínania prívodu elektriny.

Môže sa Vám ešte páčiť...