Prichádza nový Kindle – drahšia oáza

Kindle je bezkonkurenčná e-ink čítačka. Má určite veľa konkurenčných možností na čítanie, no keď príde na to poradiť s čím začať (alebo s čím nakoniec skončíte napriek dobrej rade), tak je to Kindle.

kindle-oasis-all

Pre mňa zlomový bod bol PaperWhite. Potreboval som čítačku s podsvietením. Pred rokmi pri bojoch čitateľov a fandov eink, im bolo ťažko vysvetliť zmysel podsvietenia. Dnes to už, zdá sa, lepšie chápu. Kým oni si kupovali prilepovacie lampičky a iné nezmysly, tak model Paperwhite už konečne ukázal ako sa to má robiť.

Po modeli Paperwhite ho Amazon vylepšil druhou generáciou. Avšak akoby mu nestačilo ťahať jeden model čítačky (plus veľmi lacnú nepodsvietenú), tak to skúšal modelom Voyage (naozaj mal úspech?).

Dnes tu máme zdanlivo veľkú inováciu v modeli Oasis.

Podľa dojmov z predstavenia mi však vychádza, že za násobok ceny ponúka… naviac pár LEDiek v podsvietení. Technicky rovnaké parametre ako Paperwhite.

Podľa obrázkov má zjavne mierne modifikované rozhranie systému – o ňom neviem a možno tam budú nejaké body k dobru a možno aj také, ktoré by sa nedali vniesť do starších modelov.

Vždy som čítačky Kindle bral ako zariadenie Amazonu pre priblíženie ich sortimentu. Teraz neviem, pravdepodobne im príde takýto model ako dobrý zdroj zisku :-)

Aby ste neskúšali pripomínať: vidím inovácie, nový tvar, nesymetrický dizajn, ďalšia baterka v obale, možno tenší (určite ak jedna časť je hrubá, k čomu mi je tenší zvyšok?) atď.

Som zvedavý na skúsenosti prvých majiteľov.

Môže sa Vám ešte páčiť...