iPad, ipadOS 15, Safari. Čo je zle?

Predtym: Safari malo na liste ikonku so zalozkami. Pamatala si posledne otvorenu zlozku so,zalozkami. Ikonkou slo zobrazit vlavo sidebar s tymito zalozkami a opatovne ho schovat.

Praveká ikonka Safari

Teraz: vlavo v liste je jedna ikonka “safari”. Otvori sidebar. Teraz su tam moznosti vytvorit si skupiny tabov. A jedna polozka su zalozky.

Ked ich zvolite, ikonka z listy zmizne. Takze, ked chcete sidebar schovat, musite zo zaloziek vyjst cez naspat, naspat, naspat, az ked ste z nich vonku, az potom sa objavi ikonka v liste na schovanie sidebaru.

To by este nevadilo, avsak beztak by ikonka na liste mala neustale svoetit, je to nesmierne otravne.

Lenze poviete si, ideme skupit skupiny tabov. Urobite si teda par skupiny tabov a ony funguju tak volajako divne.

Weby sa nanovo nenacitaju, akoby boli na pozadi v povodnom stave. Naviac ak v danej skupine nejaky tab zatvorim, tym padom sa ta skupina zmeni. Nejde ich teda rozumne pouzivat. Bud si davam pozor, aby som nezmazal taby – co je komplikovane, moc neviem ci nahodou nemam prave otvorenu nejaku skupinu tabov. A beztak je tato snaha zbytocna – ak chcem vediet, co sa na danom webe v skupine zmenilo, musim po jednom v kazdom tabe obnovit obsah.

Vsetko, co si prajem je, aby:

  • ikonka na zobrazenie a schovanie sidebaru bola nepretrzite zobrazena a aby ”poloha” v sidebare bola zapamatana
  • aby skupiny tabov mali po prepnuti na skupinu aj refresh obsahu, bud automaticky alebo aspon vsetky taby naraz nejakym tlacidlom.

Môže sa Vám ešte páčiť...