RSS/RDF: Ako si ich čítať na PocketPC

Doplnené: MedvídekPU a ďalší blogeri sa trošku venujú RSS kanálom. Teraz som sa začal venovať programom pre PocketPC, a samozrejme ma napadlo ako jednoducho čítať tieto súbory aj na PDA zariadení.


Mne by samozrejme vyhovoval systém, že po uložení do kolísky si synchronizujem RSS súbory, tie sa prenesú do PDA a potom si ich prezerám offline. Samozrejme, dovnútra príspevkov sa nedostanem, ale podľa mňa, dobrý software by mohol vedieť stiahnuť aj offline verzie príslušných stránok!
Pri hľadaní som narazil na prvý program: http://www.furrygoat.com/Software/PocketFeed/index.html

Otestovaniu sa budem venovať neskôr.
Testovanie aplikácie PocketFeeder
PDA pripájam k internetu len „bypassom“ cez kolísku. Tu je ale podľa mňa slabina PocketFeederu, napriek tomu, že je celkovo podobný FeedReaderu, musel som sa sklamať práve v predpoklade, že
si aplikácia stiahne RSS súbory lokálne a po odpojení môžem headlines čítať. Bohužiaľ nie je to celkom pravda. Pokiaľ aplikáciu ukončím, zabudne všetky RSS a snaží sa zrejme znovu pripojiť, pretože hlási možnú chybu xml formátu. Zrejme si ešte zvládne zapamätať načítane RSSka, pokiaľ aj po odpojení zostane spustená. Na môj účel je teda PocketReader takmer nevhodný. Keďže ide zatiaľ o jediný podobný program, ktorý je k dispozícií je to dosť veľká škoda.
18:19 Práve som narazil na ďalší program: pocketRSS
Idem odskúšať..
18:32 Tak je zrejme lepší, ale má dve ale.. je to shareware :-) a potom naozaj vážny problém, má možnosť pchať sa aj do Today, ale nejako mi to nefunguje. Z rôznych pohľadov sú to chyby vážne alebo nezávažné. Samozrejme opäť nie je možnosť pri sťahovaní RSS zároveň stiahnuť aj obsah stránok pre offline čítanie. Chýba mi taká možnosť.

Záver
Rád by som sa dopracoval k jednoduchému spôsobu ako čítať offline niektoré webstránky, zatiaľ ma napadlo použiť moju obľúbenú kombináciu wget resp. lynx s ukladaním do zložky pre PocketPC – po pripojení sa súbory prenesú automaticky do PDA.
Pokiaľ by sa chcel niekto podeliť s nápadmi, tak si to veľmi rád prečítam.

Môže sa Vám ešte páčiť...