Spravodaj..

ako s ním ďalej, trošku idem uvažovať.. a chcem trošku pomôcť.


premýšľam o pár veciach, hlavne, či prejde moja hlavná stránka na tento systém. Skôr to vyzerá, že áno, ale ako tradične, nemám moc chuť poprehadzovať texty, resp. vymyslieť, ako niektoré časti pôvodnej stránky prehodiť do tohto systému.
Ďalšia podstatná vec sa volá RSS. Ako syndikovať už viem, v tom moc problém nie je. Potrebujem ale podľa mňa jednoduchú vec: RSS parser/viewer alebo ako to nazvať. Proste kus kódu najlepšie v perli, ktorý dokáže túto vec: načíta si zo zadanej url nejaký rss súbor a zobrazí ho do mojej stránky ako html. Chcem dosiahnuť, že niekde na tejto stránke bude panel s headlinami z mojich obľúbených stránok, ako je napr. pooh.cz. Dosť často totiž z nich prenášam zaujímavosti sem.
Jasné je, že by som sa mohol pokúsiť parsovať v perli rss aj sám, ale keď mne sa tááááááááááák nechce..
Zatiaľ som našiel jednu zaujímavú službu, ktorou si vložím do kódu javascript a v ňom je len odkaz na ich server s url rss súboru. Pri generovaní stránky sa na to miesto vloží tabuľka zo serveru danej služby s už vygenerovanými headlinami. Ale nie je to konfigurovateľné (ja by som napr. chcel len nadpisy a dajme tomu len prvé tri záznamy…).
Problém je, že to musí byť tak jednoduché aby to nechcelo nainštalovať na server žiadne knižnice.
Ach ľudia pomôžte mi…. napr. napíšte tipy do komentárov.
dík

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. madaj píše:

    este otazka, hodili by sa tu obrazky alebo nie? podla mna ani moc nie, ale u tych PDA by som ich sem strasne rad dal :-)

  2. madaj píše:

    tak som to rss nakoniec urobil ;-)