Súťažné návrhy o nový design W3C

Aktualizované [22:26] Tu sú zverejnené a ja ich teraz postupne okomentujem.


Idem odspodu, budem hodnotiť _iba_ vzhľad.
Christopher Ross-Gill:
až tretí pokus, niečo k svetu. hlavička ok, slogan vpravo hore je hnusný, radšej preč s ním alebo nie takou zubatou italikou.
Menu by som radšej volil nie inverzné možno hore a dole linka, a odkazy podčiarknuté.
Sivý podklad s nejakým headlinom stránky je možno dobrý ale kto už pozná w3c stránku tak už ho moc ani nepotrebuje. Ostatní sem aj tak dosť ťažko budú chodiť.
Ľavý stĺpec, áno, ale zasa asi podčiarknuté odkazy.
News, áno ale dal by som preč nápis News. Každý vie, že sú to novinky, keď sú tam dátumy.
Čo mi ale začína vadiť, je to čo je pod Past News. Odrazu vzniknutý formulár pre Google. Nie, to naozaj nie. Čítam to v IE, zrejme to malo byť niekde inde. Pozor, idem kuknúť iný prehliadač… Mozilla, to isté. Takže žeby zámer tvorcu, no veľmi divné. Ale aj tak, search okienko sem nepatrí. Dal by som ho niekde vpravo hore, ale nie do titulky, zasa čo ma má na w3c zaujímať služba google, je to svojim spôsobom reklama.
Záver: horná polovica by ušla, ten spodok je zrejme totálne niečim zmrvený.
Martin Rack & Rene Grassegger:
nie!
Široké stĺpce, úzky stredný, priestor pre logo obrovský ako svet. Samé čiary.
Natalie Meza:
Hm, zaujímavé. Ale na skôr na stránku nejakého nezávisláckeho klubu s jazzovým programom, ale na w3c nie. Ta mucha s tým nemá nič spoločné. Ježiš… ja blb :-) až ďalej to je. Hm…
NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Určite nie. IFRAME? Sivý podklad, čierne písmo vpravo hore, takisto NIE.
Titulka je divná.
Obsah iframe má iný feeling ako zvyšok. Neviem, čo je odkaz, čo je tlačítko. V žiadnom prípade. Aj tak je to len modifikácia homesite autorky.
Chimene Long:
Titulku by som vymenil, pôvodné logo je 100x krajšie. Stredný stĺpec, trošku by som zväčšil odstupy medzi riadkami. Ľavý a pravý stĺpec, bokovano podčiarknuté odkazy sú trošku divné na tom pozadí. Pozadie by som neurobil tak, že mi v očiach spôsobujú mihotanie, trošku ma z toho začínajú bolieť oči, takže padám odtiaľ a ešte si všímam kombináciu zelená modrá…
Rene Grassegger:
doriti, to som kde videl?
Timothy Brown:
Hm, trošku mi to kazí tá nechutná torta (fuj neznášam ani keby vyzerala ozajskejšie). Ale tu je krásne zvolené písmo. Dokonca aj zarovnanie na oba okraje pôsobí celkom pekne, dúfam, že sa to nebude snažiť aj v textových prehliadačoch. Sranda, že tu mi ani nevadia, že nie sú podčiarknuté odkazy. Pošpekuloval by som ale nad nimi. Orámikované menu vpravo by som nerámikoval. Tieň v žiadnom prípade, nemá žiadnu funkcionalitu. Označiť google formulár ešte aj ako Search je dosť zbytočné. Kto vie čo je w3c vie aj čo je google. Okrem toho, to je tam zopakované 3x.
Contact us dúfam okrem Contact w3c bude obsahovať iný obsah :}
Na footeri by som dal ešte odskok nahor a tento prvok by som opakoval na každej podstránke.
Titulka, je pekná, príjemná. Trošku vo mne evokuje H2O, hral by som sa s pôvodným logom trošku a skúsil ho na to nejako našiť. Aj za cenu zmien v pôvodnom logotype.
ala_747:
Kvitujem „gumovú“ šírku, ale inak to na mňa pôsobí divne. Takýto web by nemal podliehať móde dvoch dvojbodiek za sebou. Nadpisy by som nedával italikou. Neuškodilo by menej farieb. Zdajú sa mi nevyladené. Opäť si myslím, že nadpis News je zbytočný.
Strašne veľa typov „odrážiek“ je to vidno najmä v pravom stĺpci. Takisto ešte aj iné farby odkazov, asi je to ale len príklad na ofarbené navštívené linky (???).
*** pokračovanie tu neskôr

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. ala_747 píše:

    Hi, I casually discover your comment about WThRemix… Could you please translate it to english? or spanish, or italian… I would like to know what do you think about the contest, the entries and the results but, lamentably, I don’t speak your language.
    I will appreciate it.
    Thanks in advance & greets from Spain!
    :o)