Kladivo na notorických šíriteľov HOAXu

Už viete, čo poslať vašim nechápavým známym, ktorí v návale horlivosti rozposielajú každú hovadinu, čo im prilezie z internetu. Tento HOAX dokonca doporučujem šíriť. Dík za jeho zrod serveru www.hoax.cz..


Vazeny priteli,
pravdepodobne jsi byl infikovan virem, ktery se v soucasne dobe hojne vyskytuje a siri na internetu. Tento vir se jmenuje HLOUPOST a neni proti nemu v soucasne dobe zadne obrany a zadny antivirovy program jej nedokaze detekovat. Siri se zasadne hromadnym e-mailem.
Vir provadi tuto cinnost:
1. deaktivuje vsechny antivirove a jine zabezpecujici systemy,
2. pozmeni napadenemu uzivateli v systemovem adresari soubor MYSLENI,
3. nastavi v adresari PRICHOZI POSTA funkci ODESLAT NA VSECHNY KONTAKTY vsechny dorucene zpravy, pokud obsahuji varovani pred libovolnym nebezpecim,
4. po obdrzeni takove varovne zpravy donuti uzivatele tuto zpravu rozeslat na vsechny kontakty v adresari, po jejim rozeslani ihned smaze polozku HISTORIE nebo ODESLANA POSTA, cimz si vir zajisti opetovne zasilani stejne zpravy i pri jejim dalsim doruceni,
5. v nekterych pripadech pozmeni INFO O ZPRAVE na nekterou z uvedenych moznosti:
– „Ja tomu nerozumim, tak jsem to radsi poslal, aby se nestal zadny pruser.“
– „Netvrd mi, ze to neni pravda! Proc by to jinak rozesilali, kdyby to nebyla pravda?“
– „No a? Tak jsem to poslal. Vzdyt se zas tolik nestalo. A treba jsem nekoho zachranil.“
Zrejme se budou vyskytovat i dalsi varianty.
Timto Te prosime, aby jsi IHNED poslal tuto zpravy VSEM svym pratelum, ktere mas ve svem adresari, aby jsi je varoval pred uvedenym virem. Je opravdu nutne, aby jsi zpravu poslal uplne vsem, nebot jen tak bude zaruceno, ze se zprava dostane k co nejvetsimu poctu uzivatelu, kteri si tak na vir HLOUPOST daji vetsi pozor. Je lepsi, kdyz zprava prijde dotycnemu vicekrat nez vubec.
Je nutne, aby jsi vsechny e-mailove adresy napsal do kolonky ADRESAT (KOMU atp.). V zadnem pripade nepouzivejte kolonku SKRYTA KOPIE. Jen tak bude zaruceno, ze zpravu obdrzi opravdu vsichni uzivatele a to minimalne jednou. Navic se tyto kontakty mohou dostat bezplatne do mnoha databazi, ktere zajistuji pravidelne zasilani jinych velmi dulezitych a nezbytnych informaci (odborne zvane spammy). Do predmetu e-mailu napis heslo: HLOUPOST.
Dekujeme.
Tym pracovniku Centra pro vyzkum hromadnych nevyzadanych e-mailu: www.hoax.cz

Môže sa Vám ešte páčiť...