SPAM: pooh.cz: SpamNET bojuje proti SPAMu

za pomoci milionů uživatelů a snaží se konečně najít lék proti této rakovině Internetu.


V boji proti hydře jménem SPAM můžete využít software dostupné na http://www.cloudmark.com/. Software je určeno pro Microsoft Outlook uživatele a stojí za vyzkoušení.
S pomocí SpamNET produktu bojujete s nesmrtelným protivníkem. SpamNETu trvalo prakticky dva a půl roku, než předstoupil před veřejnost, ale výsledek je poměrně dobrý. Společnost založená spoluzakladatelem Napsteru, Jordanem Ritterem, a podpořená open source vývojářem Vipul Ved Prakashem, doufá v nemožné. Bojovat proti SPAMu s vydatnou pomocí jeho obětí.
Není ani tak bez konkurentů, například SpamCop či SpamKiler fungují již docela dlouho (umožňují vyrozumět o SPAMu poskytovatele připojení a využité poskytovatele prostředků). Nedokáží ale dvě základní věci – držet krok se spamujícími giganty či jednotlivci (a viry raději ani nepočítat), ale hlavně nedokáží získat finance pro masový rozvoj.
Cloudmark jde na problém stylem odvozeným z Napsteru – aby dokázal odchytit spammery, používá distribuované zpracování. A pokud se mu podaří získat miliony uživatelů, je velmi možné, že dokáže většinu spamu efektivně zastavit.
SPAM přitom, podle dohadu Jupiteru, bude v roce 2006 představovat na 206 miliardy zpráv. Každý z nás tak bude mít šanci, získat během jediného roku 1 400 spamových zpráv. A bude to dvakrát tolik, než má šanci získat tento rok.
Základem celého systému je Razor, kolaborativní SPAM filtrující systém, který je schopen zpracovat na 5 milionů zpráv denně. Tento software je přitom nasazen již v tuto chvíli u zhruba 5 000 uživatelů v prostředí více jak 60 středně velkých ISP. Samotní uživatelé potom jsou vybavení plug-in modulem pro Outlook (v současné době nejsou žádné další programy podporovány), který značně zjednodušuje zpracování SPAMu – uživatel zprávu prostě „oznámí“ jako SPAM – software se přitom bude na základě těchto „oznámení“ věnovat rozlišování došlých zpráv i pro další uživatele. V reálném čase tak může dojít k filtraci spamů mezi tisíci až miliony uživateli. A čím více lidí bude spolupracovat, tím kvalitnější mohou být výsledky.
Dobrá zpráva – SpamNET skutečně likviduje spamy zcela bez vašeho nutného zásahu a skutečně je přesouvá do SPAM složky.
Môj komentár:
Tak a teraz ešte možnosť ako to zabudovať do:
– Outlook Express
– The Bat
– freemailovych quasi pseudo simulátorov e-mailových schránok ako je Hotmail, post.sk, pobox.sk a pod.
Ak to bude tak ľahké, že po obdržaní spamu, klepnem na tlačítko [Is SPAM], tak to bude super.

Môže sa Vám ešte páčiť...