Petície výrobcom: chceme 2003

Po Toshibe aj IPAQ… Prečo?.. Kto za to môže?


Po toshibistoch, ktorí tiež nedostanú 2003 a žalujú sa petične, už aj majitelia ipakov 1910 žiadajú HP o 2003ky vo svojej petícií. Holt mať tak málo memorky (16MB) je utrum.
A prečo to? Tá slávna výhoda PPD: parodický Internet Explorer ani v 2002ke nevie CSS a ďalšie veci, vadí aj Media Player (ja ho nepoužívam, vy áno?).
Kto urobil somarinu? Microsoft, lebo on upgrade neposkytuje, sa zbavil zodpovednosti poskytnutím systému výrobcom a tí sa podľa seba rozhodnú čo upgradnú. Alebo Microsoft, ktorý rýchloplánovo chcel vrhnúť na svetlo božie systém s pomerne chudobným prehliadačom (v podstate na úrovni schopností lynxu). Žeby obchodné zámery vytiahnuť z ľudí peniaze za to, čo už vlastne zaplatili (cena PocketPC 2002 je asi tak 5000 Sk v cene každého PocketPC zariadenia)? Alebo proste závisť používateľov, ktorí neprezieravo kúpili vlastne neperspektívne šroty, ktoré teraz chcú za každú cenu oživiť (to nikto nepredpokladal, že nový systém je vždy väčší)? Alebo spoliehanie sa používateľov, že keď na ich staré stroje sa upgrade na 2002 ešte dal skresať na 16MB? Alebo proste snaha výrobcov diskvalifikovať svoje vlastné výrobky, pretože ich majitelia už im neprinesú nič zaujímave, ani keď im poskytnú upgrade na 2003? Tak kto ťahá za kratší koniec? Klient, zákazník. Ten tupec, ktorý dal na prospekty a kúpil „značku“, ktorú ten spoľahlivý výrobca odpíše. Vo svete Microsoftu je to tak, len blbý sa spolieha na spoľahlivosť, operačný systém, ktorý si horkoťažko práve teraz doinštalováva väčšina ľudí, bude na budúci rok už neperspektívny a so skorou vyhliadkou na „tento systém už nepodporujeme“ (trhnite si).
PS: nemusíte mi písať, aký som blbý, že sa navážam do MS alebo do značkových výrobcov. Predstavte si tie preinvestované prachy, že sú vaše vlastné. Ja žijem vo svete, kde si PDA počítač kupujem za svoje vlastné peniaze a nie fasovaním v práci, kde ani netuším, koľko ten črepík vlastne stojí.

Môže sa Vám ešte páčiť...