Google sa upriamuje na sajty smallscreen friendly

mobilGoogle Inc. začal testovať mobilnú službu, ktorá posktytne vyhľadávanie stránok, ktoré sú navrhnuté na poskytovanie svojho obsahu aj pre malé obrazovky mobilných zariadení. Google Mobile Web Search sa zameriava na stránky vytvorené pomocou XHTML ako technológie pre dopravu obsahu pre mobilné zariadenia. via Smartphone Thoughts
Haló haló kóderi a dizajnéri: skúste zvážiť, či moje sprosté reči o „samozrejmosti“ vytvorenia alternatívneho CSS pre media handheld už NAOZAJ zoberiete vážne tak ako plamenne vážne beriete beztabuľkový layout. Už Vás predbiehajú aj banky funkčným internetbankingom práve touto technológiou. Chcete ostať v hanbe alebo budete dokola točiť o zaostalých ibankingoch only IE?
Mimochodom v redakcií Spravodaja si ctíme aj návštevníka z mobilu či PDA a preto považujeme za česť poskytovať im svoj obsah v takej forme, aby ich Spravodaj NEOBŤAŽOVAL scestnými predstavami webdesignérov o napixelpresnýchlayoutoch. A prosím nesnažte sa protiargumenty zviesť na „to je dvojitá robota“. Príprava layoutu pre handheldy mi trvala niekoľko minút.
Malá anketa: prosím prihláste sa tí, čo už media handheld na stránke majú.

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. Jozef Izso píše:

    @media handheld {}, ale aj print sú pre mňa úplnou samozrejmosťou. Dlhú dobu som nemal čas vylepšiť svoju stránku, ale komerčné projekty (napr. M STUDIO: http://www.mstudio.at/) robím s plnou podporou pre tieto alternatívne médiá.
    PS: @media handheld {} a print na http://www.izsak.net/weblog/ dorobím čo najskôr. Už mám čas sa na to vrhnúť.