… aj s veľkoskladmi

Kukám si cenník VO s počítačovými blbosťami a čumík na tú cenu: čítačka pamäťových kariet 6 v jednom, interná. Za dve stovky. O pár dní a to dnes ju mám. Namontujem, nainštalujem driver a šup, že vraj mam kontaktovať _vendera_.
Pátraním na inete som zistil, že čítačka je úmyselný kripeľ a pracuje len ak mám ten jediný správny motherboard. F**K!
Pomohla by výmena firmware – keď sa odblokovávajú mobily, kto odblokováva čítačky? ;-)
PS: ak tiež uvažujete o lacnej čítačke, pozor model od ECS: ucr-61s2b je ten čo ma otrávil. Existuje aj neblokovaný model: ucr-61.

Môže sa Vám ešte páčiť...

8 komentárov

  1. Norbi Varga píše:

    Ahoj, mám podobný (vlastne rovnaký) problém s tou zasranou čítačkou, tiež ma posiela za vendorom, tak ja som ju poslal do…
    Dá sa to nejako vyriešiť?
    Dik
    Norbi

  2. rony píše:

    iba teoreticky:
    podla mna to ide nejako „preflashovat“ z full verzie citacky ale _ako_ to sa nedozvieme, myslim, ze sa ich predalo dost malo aby sa rozsirila „uprava“.

  3. vlado píše:

    Obabranych uzivatelov je daleko viac – aj v nemecky a anglicky hovoriacich krajinach. Nasiel som len upravu kernelu pre Linux, tam to ze vraj citalo vsetky karty a nie len CF. Neskusal som…
    Pod MS W$$ nebolo nic zarucene funkcne, ak ked sachovali so SPx az y. BTW trvalo im dost dlho kym zistili, ze UCR-61s2b je len pre MB ECS !!

  4. Lubino píše:

    Vy chudáci. ziaden firmware netreba prepalovat. Staci Cracknut novy ovladac aby si myslel ze naozaj bezi na ECS doske. To vas nenapadlo. Je to vsetko softwerove. Kto nevie Crackovat ovladace, nech sa to nauci, strci hlavu do piesku, alebo ma pekne poprosi a ja mu mozno za maly poplatok poskytnem moju verziu ovladaca. MNE TO FRCIIIIII. HAHA. Ozi ale aj ja som bol nasssraty ked som vyhodil 200 stovky a ono neslo.

  5. rony píše:

    Lubino: takze mozeme sa dohodnut? mail na lubino@lubino.sk je nedorucitelny, napis mi prosim ta na rony@zem.sk

  6. mANTAK píše:

    Aj ja som ju kupil v ageme, samozrejme ani v cenniku ani zmienka o blokavani. Ale, vyskusaj ovladac na tejto linke:
    http://www.tecchannel.de/cardreader/ucr61s2bxp.zip
    Ma to cca. 1,4MB.
    Vela ludom to pomohlo, no mne nie. Ale ja mozem skusat doma len memory stick, a ten nejde. Sice ked tam karta nieje a kliknem na disk I:, tak ihned vypise ze tam nieje karta. Ale ked tam kartu dam a kliknem na disk I:, tak to trva cca 6 sekund kym vypise, ze tam karta nie je. Aspon pokrok. Vyskusaj to a daj mi vediet – kazdopadne idem zajtra do agemu to vratit.

  7. rony píše:

    ano, pisal si mi to aj mejlom, az teraz som si vsimol, ze to je aj tu, takze:
    tieto ovladace som samozrejme nasiel aj ja.
    mne vsak nefunguju.
    porovnaval som ich s originalmi a uplne sa zhoduju. jediny rozdiel je len v instalacnom .exe a to je dost malo na to, aby sa citacka „rozbehla“.