Dnešok

aDent ešte len príde na to, čo sa dá robiť do tretej v noci za kompom ;-) moje posledné spoty sú vrchol ľadovca.. ráno sa v rámci pohody vstávalo ako pri bootovaní XT-čka. Nasatý internetom som prekročil..


prah spokojnosti s novým kódom firemnej sajty. Rozhodol som sa, že grafický návrh našitý na tabuľky, photoshop a monitor s 42″ uhlopriečkou skopem do slušnejšej podoby. Takže kód vyzerá slušne a pozerateľnosť som dosiahol hrubým nakódovaním CSSka.
Okrem iného som zalistoval v pixyho knižočke, dne už trošku menej, zaradil som iba float:left ako riešenie istého problému. Vyriešil som návrh fixed-width sajty bez straty „kytičky“ ako sajtík s gumovou šírkou.
Podvečer som sa popasoval s „modulmi“, ktoré mali pôvodne fixnú šírku a tak som spravil rôzne typy modulov a som spokojný – web bude na šírku s odretými ušami už od 640px (bŕ mierne SM) až do …
Kolega vidiac, že vzývam tabless sa rozhodol, že svoj projekt tiež skúsi po mojom. Trošku mu fandím, ja som sa už na pár veciach pocvičil, u neho to bude treba možno aj nejaké naškrabané časti prerobiť.
Ak mám duševné problémy pozriem si to čo pácham bez CSS a je mi trošku lepšie.
Poznatok: reálne firemné weby sa nezaobídu bez kompromisov, ale áno javascript predsalen bude (jeho nespustenie však nič neureže), niektoré divnejšie navigačné objekty a ponuky proste nemôžu byť tak, aby boli košer aj pre mnou nikdy nevidený prehliadač (ten pruh _musí_ byť xx bodov vysoký a urob to ako vieš). Tak mám kód plný nič nehovoriacich DIVov, ktoré vo vzhľade plátajú ako záplaty niektoré designérske kreácie. Však som aj nič neobjavil.
Idea: dosť vážne uvažujem nad kontinuálnou prerábkou sajty, zrejme však sám seba k tomu nepresvedčím.
Plán: dnes už nad tým nejdem premýšľať.

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. otty píše:

    Som zvedavy na ten novy „look“ :)

  2. rony píše:

    pche.. pokecame intimne radsej ;-)