Prekvápko: Mozilla pre PocketPC

Ešte nehopkajte, nič sa ešte nedeje. Skupinka ľudí sklamaných úrovňou prehliadačov pre PocketPC (sorry ale ani 2003 moc nepresvedčil, kto tvrdí opak, nemá moc potuchy o tom, čo je to browser súčasnosti a patle sa v ešte na úrovni historicky prekonaných zvyklostiach), sa rozhoduje nad plnefunkčnou a plnohodnotnou náhradou „pribaleného“ simulátora prehliadača.
Logická voľba (je zrejmé, že producent OS nepodporí vývoj prehliadača) padá na dostupné zdroje, ktoré napomôžu úspešnému vývoju. Tu je pomerne úzky výber a je to samozrejme jadro Gecko. V tomto ohľade možno chápať označenie Mozilla ako mierny marketingový trik, nakoľko si osobne myslím, že taký prehliadač nebude Mozillou v pravom slova zmysle. Gecko však vyrieši zásadné problémy a umožní teamu sústrediť sa na problémy počas portovania jadra a okolia pre PocketPC (zlepší to výkonnosť programátorského teamu) bez nutnosti robenia kompromisov vo výkone a vlastnostiach samotného renderovacieho jadra (akési kompromisy si to však zrejme predsa len vyžiada).
Pokiaľ si teda myslíte, že aj vy sa v zdrojákoch Gecka vyznáte, šup do súťaže. Informáciu priniesol PocketPCThoughts. PS: ja som vravel, netešte sa ;-)
Prehliadače pre PocketPC: NETFront a nevhodný ThunderHawk , no a čo Opera pre PocketPC?
PS2: http://www.sourcesupport.org/ je pekný nápad pre programátorov, ktorí hľadajú inšpiráciu.

Môže sa Vám ešte páčiť...