Markoff je diletant ;-)

Zasa tvrdí nezmysly vyplyvajúce z jeho obmedzeného krátkeho pohľadu. Takže vyhlásil, že Firebird je primitívny browser, ktorý predčí ktorákoľvek nadstavba IE.
Je to samozrejme nezmysel.
Tento spot nie je útokom proti Markoffovi, takže si tu neželám jeho komentár. Použil som len ďalšie slovo do jeho slovníka cudzích slov, ktoré môže nájsť a vysvetliť. Iný účel to nemá.
A ja si myslím, že Markoff nemá dostatok skúseností s Firebirdom, aby si čosi také mohol dovoliť vyhlásiť. On totiž ani neobjavil možnosti Extensions, ktoré sú k dispozícií priamo z prostredia Firebirdu na jeden klik. V každom prípade, nepresviedčam Markoffa na prechod k Firebirdu. V predošlých spotoch som oznámil, že FB sa stal mojim používateľským favoritom a po dlhšom čase používania IE na prezeranie webu som uznal jeho výhody a prednosti. Teším sa z nich a občas si poviem: zlatý Firebird. Ak chcete viac, naťukajte do vyhľadávacieho okienka Firebird a vyhľadajte si na mojom blogu čosi o FB. Viac samozrejme na stránkach Mozilla.org

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. Markoff.tk píše:

    nebudem komentovat to co si myslis, ale len – dik za to slovicko, ked uz o mne pises mohol by si citatelovi dat aspon odkaz naco vlastne reagujes, no a ked pises ze si uznal jeho vyhody a prednosti bolo by namieste spomenut ze vzhladom k tomu aky je jednoduchy ma aj nevyhody (z toho prip. vyplvyvajuce)

  2. rony píše:

    hehe ;-) ALE NEMAS TRVALY ODKAZ NA TO, NA CO REAGUJEM.
    Podstatne je slovo DILETANT. Potom som chcel, aby si ho dal do toho svojho slovnika. Viem, ze sa o Firebirde vyjadrujes ako sa vyjadrujes, takze som text naskaloval presne takto. Splnilo mi to aj ulohu pre citatela, lebo som zaroven pripravil podu, pre zoznam Extensions Firebirdu.
    Takze nikde nemas pevny link na spot, ktory by som mohol zalinkovat, ani keby som vobec linkovat planoval.
    Prosil som, aby si nereagoval, najma ak o to prosim, ale tusim nabuduce zakazem komentare, lebo tebe to asi neda ;-)
    Nasledujuce spoty nieco priniesli, hlavne to, co si si ty nevsimol.
    Vyhody spomina uz vela zdrojov na internete, v cestine urcite ;-) nechcem sa opakovat a nechcem robit evanjelizaciu pre Firebird ;-)
    Pochop rozdiel:
    – osobne pouzivanie prehliadaca
    – vyvojarske preferencie
    prve bol doteraz IE z pragmatickych dovodov, proste zabudovany v systeme.
    druhe je varieta prehliadacov, ktore pouzivam iba na developer veci.
    Posledne som zmenil to prve, lebo uz ma fakt vazne IE sral neschopnostou. A kedze som uz menil, tak som sa rozhodol neist cestou prilepkov k IE (aj preto, ze ho chcem mat cisty a neupraveny kvoli druhej veci). Pocul som firebird, skusil som a zistil som najma:
    – co najviac sa snazi pomoct IE pouzivatelovi ako som ja
    – stabilnejsie a omnoho rychlejsie zobrazenie stranok
    – zobrazi vsetky stranky, na ktore siahnem (nie je pravda co trepes ty, ale to je tvoj nazor)
    – nemusel som menit ziadne svoje navyky (Alt-D, a pod.)
    – priniesol mi niektore veci, ktore som zavidel Opere ale ktoru nepouzivam,
    – priniesol mi moznosti GUI, ktore IE nema
    – zbytocne ma neotravuje cimkolvek cim ma otravoval IE
    – priniesol funkcie a vlastnosti, ktore IE nema vzhladom na svoju historicku uroven a hodnotu ani nemohol mat (napr. prepinanie stylov)
    – vnutorne ma Mozilla este kopec zaujimavych vychytaviek, ale tie Markoff akosi nikdy neobjavi, ale mne sa pacia ;-) (skus v mozille zobrazit stranku a napis na klavesnici nejake slovo, ktore na tej stranke uvidis – vidis, co sa deje s kurzorom? je to lepsie ako Find? mne sa zda, ze ano)
    Nie je to uplne vsetko, a fakt mi je jedno, co pouzivas ty. Akurat tak ako ty pises, ze je to primitivny browser, alebo vsetok GNU/GPL software a Open Source oznacujes ako freeware ;-) tak ja si dovolujem tvrdit, ze prave preto si DILETANT ;-)
    Dal si mi iba podnet k tomu slovu. Ked skusis byt korektnejsi vo vyjadrovani, tak potom DILETANT nebudes ;-)
    (neber to osobne – ja reagujem na to co pises)

  3. Markoff.tk píše:

    z tych vyhod FB co spominas mi nejako unika nieco co nevie aj MyIE2 a len medzi nami dievcatami, nadstavby pre IE su nezavisle na samotnom IE, ten ked spustis je nadalej uplne rovnaky, rovnako ako su nadstavby rozdielne, nie su spolu v nijakom vztahu, okrem toho jadra v ktorom vsak nic nemenia…
    ale aspon sa uz u teba neotvaraju tie odkazy do noveho okna

  4. rony píše:

    sam vies, ze tu zasadnu som ti spominal. tak mi ju teraz napis ;-)