Nasertívnosť

???

 Vážne nemám moc rád nasertívne reakcie v nevhodné momenty. Dnes som dosť vážne nepochopil takú maličkosť – komunikácia a uvádzanie zakrútených otázničkov na konci otázky. Doslova som spôsobil, že adresát mojej otázky k stavu práce na predtým definovanom a „premailovanom“ probléme sa zameral práve na tri otázničky za krátkou a jednoduchou vetou. Podľa všetkého objektívne tieto tri znaky vyjadrujú niečo, čomu nerozumiem. Podľa všetkého majú negatívny náboj, ktorým sa jednoduchá a priama otázka mení na čosi útočné a hrozivé.
Dnes som si teda zapamätal: nepoužívaj tri otázniky. Potrebujem iba vedieť, či to má platiť všeobecne v komunikácií. Je podľa vás nevhodné používať ich?
Alebo som dnes nepochopil zvláštnu nasertívnu náladu proťajšku, ktorý sa len snažil vybudiť vo mne krvný kolobeh a ja som to v pracovnom úpale akosi nepostrehol? Fakt som na pochybách ;-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. Mahu píše:

    3?-ky su OK,kludne ich pouzivaj,ked sa niecomu velmi cudujes,alebo niecomu velmi nerozumies.A ked ti je nieco este viac ako velmi nejasne,tak otaznikov kludne pridaj:-)