AverTV Studio 303 namontované

Po dlhých rokoch s TV tunerom TVIEW som sa rozhodol pre kúpu nového:


AverTV Studio 303. Predpokladanou výhodou mali byť:
– stereo
– FM rádio
– nedôležité drobnosti: time shifting, recording, plánovač
Po prvom spustení ma trošku znechutil fakt, že NIKDY NEBUDE NORMÁLNY TV TUNER NA TRHU. Môj zlatý TVIEW je snáď jediný, ktorý pracuje ako má pracovať:
otvorí si okienko a do neho (do videokarty) súka TV obraz. Výsledkom je žiadna práca pre procesor a sprievodným javom aj fakt, že zamrznuté Windows ho nezastavia. Výslednou výhodou je, že môžem na kompe pracovať a TV obraz sa neseká.
Ani Aver nezostal v tomto slede. Potrebujem teda výkonnejší procesor. A zabudol som na fakt, že Windows od verzií 2000 až po XP už vlastne ani mód práce ako má TVIEW neovládajú.
Trošku ma prekvapil pomerne slušný pribalený ovládací software. A prekvapili ma aj referencie, že Aver si moc nerozumie so známymi programami ako ATV, bTV. Vraj funguje skvele s Fly2000, čo som si hneď odskúšal.
Referencie neklamali a záznam videa naozaj funguje poriadne, u TVIEW som ho síce nepoužíval aj preto, že bol otrasný.
Za veľmi zaujímavý považujem plánovač, aj keď si myslím, že vhodnejší by bol systém parametrov na príkazovom riadku:
tv -channel 2
čo by som si v pohode zabudoval do Windowsáckeho plánovača, ktorý má predsa len lepšie možnosti.
A parametre by mohli byť širšie napr.:
tv -channel 2 -record e:\zaznam\spravy-tv.mpeg
Samotný ovládací program chodí ale to je tak všetko. Predstavoval by som si individuálne nastavovanie hlasitosti u každého kanálu, bez toho otrasného rámiku okolo obrazu, program by nemal zaberať miesto v lište (prac sa do tray), jednotlačítkové snímanie obrázkov (neobjavil som ako to funguje).
Prekvapením je pomerne funkčný AutoScan (u mojej káblovky trebalo dať ten plný). Našiel všetko.
Poučený zdrojmi som sa rozhodol skúsiť Fly 2000 a smekám. Je to výrazne lepšie a teraz sa rozhodujem oželieť niektoré drobnosti originálneho programu a nahradiť ich trošku inak riešenými ekvivalentami vo Fly 2000. Nefunguje mi totiž ďiaľkové ovládanie, takže poskúmam, či ide môj obľúbený bRemote.
Fly 2000 som predovšetkým trošku dlhšie laboroval pri hľadaní kanálov. Neviem asi nenašiel všetko, z CZ/SK mi neobjavil JOJ (káblovka ho vopchalo dosť drsne do svojich frekvencií). Pre Bratislavčanov – JOJ si nastavte manuálne na frekvencií 173,80.
Stereo je najviac počuteľné na reklamách ;-) možno zmením názor, moje 5+1 si už pýtalo aspoň to STEREO, že?
Samotná karta má oproti mojej pôvodnej čistejší obraz a relatívne je to ťažké sa rozhodnúť či si nechať TVIEW alebo novú AverTV.
Keďže málokedy recenzenti prihliadajú na možnosti záťaže procesora pre zobrazovanie TV, tak to ešte asi testnem na WinXP.
FM tuner
Rádio na originálnom softwari je proste normálne, autoscan funguje dobre. Pri prepnutí na FM mi však hrajú na mieste, kde má byť obrazovka TV nejaké pixely.
Fly 2000 zasa nevie autoscan a tak si musíte stanice nastaviť ručne (aspoň mi tam nevopchá Rádio Lumen).
[doplnené]
Girder
Ďiaľkové ovládanie vo Fly nefunguje ale stačí rozbehať Girder a plugin. Ten plugin nájdete tu. DLL zo ZIPu skopírujte do adresára plugins a ešte z adresára, kde je pôvodný ovládací soft skopírujte avertv32k.dll do adresára Girderu. Potom sa stláčanie tlačítok na ďiaľkovom prejaví aj v Girderi a vyhrali ste.

Môže sa Vám ešte páčiť...

9 komentárov

  1. peter farkaš píše:

    Zdravím.
    kúpil som si AverTV studio303 a mám problém s deinterlacingom. V menu sa mi ta možnosť vobec neobjavila a celkovo „setup prostredie“ vyzerá inak ako v návode(nemá kartový vzhľad). Prosím o radu. Ďakujem. Peter

  2. rony píše:

    ja som si nakoniec nainstaloval FLY 2000 TV,
    viac o nom na http://www.tvfreak.cz
    a pouzivam iba to.
    Doporucujem ponechat si drivery z CD, ktore bolo ku karte, vraj novsie drivery maju problemy.

  3. lokkju píše:

    Mam tu kartu a od originalnej verzie sw (prilozene CD) po sucasne instalovany soft (last from avermedia) som nemal a nemam nijaky problem. Pravda, tuto kartu som „rozhybaval“ len pod XP.
    Jedina „specialita“ po namontovani :
    v momente ked win detekuju hw -treba dat cancel. Potom spustit instalaciu „aplikacie“ z CD.
    Po restarte win ukazat na drivers included CD.

  4. lato píše:

    ja som z obrazom velmi spokojný ale mam problemy s nahrávanim. ked zacnem nahravat tak mi po par sekundach zamryne obraz. to iste robi aj ked nahravam zvuk. Ak mi niekto vie poradiť čo s tim nech mi to napiše na mail: latex10@centrum.sk

  5. Tomas píše:

    Podla mna je ti super karta. Na starom kompe mi sla super, ale teras mam novy pocitac a mem problem so softom. Pri zapinani programi stale hlasi SOUND CARD IS NOT AVAILABLE cize nenasiel zvukovku a dokonca ani v settings a odseku AUDIO je vsetko sive a nic sa neda nastavovat. Skusal som uz vsetko ine programi ine ovladace ne TV kartu aj na zvukovku a nic. A stve ma to ze na starom kompe to nerobilo.
    Neviete mi poradit.
    moj mail: MafianKE@azet.sk
    Vopred dakujem.

  6. rony píše:

    bude to tym, ze pouzivas AZET.SK

  7. Jezko píše:

    Nechal som sa nahovorit na na Aver Studio 303 a neviem, ci som spravil dobre. Originalny program pri zmene kanalu mrzne (chvilu to vydrzi iba pri sustavne zapnutom okne Setup, ale ja by som rad full screen), Fly 2000 ma stale cierny obraz (ide iba zvuk).
    jezko@mailbox.sk

  8. rony píše:

    Mne Fly ide v pohode ale nainstaloval som drivery z CD nie z internetu.

  9. gizo45 píše:

    Zdravim, poradil by mi niekto….., preinstaloval som winXP a vopchal donho potom vsetky mozne zaplaty, vratane SP2 potom som nainstloval drivre pre tuto TV kartu a soft. Problem je taky ze obraz je, vsetko naskenuje super, ale vsade mam miesto zvuku len sum. Pred preinstalovanim mi to nerobilo. Nemal som vsak ten SP2.
    DIK MOC
    gizo45@pobox.sk