Diskusné fórum o PDA a mobilných zariadeniach

PHPBB spôsobuje podobne ako nukoidne klony rozmnoženie servrov, ktore pod nimi ponúkajú alebo chcú ponúkať obsah.


Občas si myslím, že ľahkosť sprevádzkovania podobných systémov devalvuje samotnú informáciu a do istej miery návštevníkov dezorientuj väčším množstvom podobných sajtov s prelínaním tém. Viacej som naklonený riešeniam, kedy adept stavajúci si server na nejakú tému, skôr preskúma trh a pokúsi sa o fúzovanie svojich myšlienok do existujúcich riešení. Všetko je v prospech čitateľa a v ten moment musí ísť preč pocit významnosti faktu, že „ja mám vlastný server, hurá poďte ho pozerať“.
Preto som vždy veľmi skeptický k riešeniam, ktoré viacmenej len kopírujú iné. Príkladov je hodne: nechápem, prečo existujú dva konkurenčné servery o mobilných technológiách, ktoré medzi sebou sa správajú ako keby ten druhý absolútne neexistoval a proste publikujú renundantný obsah a čitateľovi neostáva za bežných podmienok nič iné ako namiesto jedného zdroja navštevovať dva. Je to kontraproduktívne a na našom malom trhu s informáciami by som za lepšie pokladal rozdelenie trhu alebo minimálne spoluprácu aj na poli publikovania – neignorovať, že ten server uviedol nejakú informáciu a vzájomne sa linkovať, dopĺňať.
Preto som pred pár dňami neuviedol, ktorý nový server tu na Slovensku (s dosahom samozrejme aj pre ČR) práve vznikol. Premyslel som si aké zacielenie by tento zdroj mohol mať a rozhodol som sa, že naň upozorním aj z dôvodu prilákania vás, návštevníkov.
Takže konečne k meritu veci: na Slovensku vzniklo diskusné fórum o mobilných technológiách, ktorý je použítím PHPBB zrejme predurčený individuálnym záujemcom ako centrum riešenia konkrétnych problémov v ramci vzájomnej výpomoci „ja neviem, ty vieš“. Samozrejme mám výhrady voči zahŕňaniu odkazov na správy iných zdrojov bez ich výberu (proste len preberani) a dajme tomu komentovania (myslím, že je to na čitateľa príliš veľa). Snahou by malo byť vytvoriť dôveryhodné fórum, kam sa kvôli rýchlemu feedbacku budú obracať majitelia mobilných zariadení.
Pokiaľ teda máte PDA, mobil, smartphone či iné mobilné zariadenie, navštívte server:

pdaplanet.sk

a prižmúrte oči nad nulovým trafficom a skúste tam vrhnúť svoje otázky, problémy či riešenia. Osobne mám s mobilnými zariadeniami úzky vzťah a nadšenie pre ne. Veľmi by som uvítal úzko cielený zdroj sústreďujúci „komunitu“ ich majiteľov.
Pokladám totiž za nevhodné riešiť konkrétne problémy v rámci diskusií pod článkami spravodajských servrov. PDAplanet má dosť času na to, či prežije 50 na 50. Skúsenosti s vybudovaním podobného komunitného servra už mám a viem, že za istých okolností sa môže človek stať s ním úspešný.

Môže sa Vám ešte páčiť...