Malý zázrak: e-mail? [úvaha]

Titulok klame. Moja najčastejšia činnosť s došlým e-mailom je stlačenie DELETE bez otvorenia. Mailom ma neobťažujú len spammeri ale aj kolegovia, ktorí mi bez úprav preposielaju tony textu, ktorý proste nie je čas lúskať, aj kolegovia posielajúci mi nejednoznačný a neúplný obsah s odkazmi, ktoré musím spracovať. Kolegovia, ktorí nevedia použiť vhodne možnosti plánovania času a úloh – neustále používajú iba mail.
Okolo roku 1996 som e-mail považoval za prestížny zázrak a túžil som po jednoduchej adrese – pamätáte tie hrozné kalm@efea.dostmail.efemera.edu? Mailovali sme si vtedy naozaj len tí, čo majú mozog v hlave na premýšľanie. Pamätali sme si, čo je to kvotovanie odpovedí. Prílohu sme považovali za výnimočné riešenie.
Dnes je e-mail, poštová schránka, smradľavým hnojiskom. Kto za to môže? Tá pani, ktorá mi volala ako je možné, že máme čosi proti preforwardovávaniu správy, ktorej jediným zmätkom je obsah plný enkódovaných nezmyslov o, pre ňu nepochopiteľný pojem, veľkosti presahujúcom rozsah Dumasovho diela.
Možno koncom tohto roka budem patriť do skupiny podivných ľudí pýšiacich sa tým, že nemailujú.
Vážte si čas adresáta vášho dokumentu, mailu..

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. Jiří Bureš píše:

    Jak já Ti rozumím :-)