Design: blondyna.com

Pre Blondýnu som práve zverejnil pôvodný design a layout. Môžete si to pozrieť na www.blondyna.com a pozor, vzhľadom na obsah príspevkov to nie je validné.

This page is now www . blondina . tk – my blond mail is.. ops..

O designe pre blondyna.com

Šablóna je vyhotovená ako XHTML 1.0 Strict pričom obsah je generovaný v systéme Bloguje.sk (urobte si aj vy vlastný denníček). Kód dokumentov je štrukturovaný a vhodný pre všetky známe prehliadače. Je možné ho teda prezerať aj mobilnými zariadeniami alebo prehliadačmi v textovom režime (mobilné zariadenia, textové prehliadače a pod.). Použil som takmer identickú šablónu systému bloguje.cz s miernymi úpravami, ktoré nemajú podstatný charakter a vplyv na univerzálnosť grafického návrhu v CSS.
Vzhľad (design) a layout (logické členenie stránky) sú navrhnuté výhradne prostredníctvom kaskádových štýlov. Je zobraziteľné vo všetkých známych prehliadačoch s podporou CSS.
Nepoužil som špeciálne štýly pre media print a media handheld.
Táto šablóna je mojim dielom a nie je možné ju použiť vo vašich projektoch bez môjho výslovného súhlasu.
Otázky a pripomienky sú vítané v komentároch tohto príspevku, prostredníctvom ICQ #50066147 resp. e-mailom.

Môže sa Vám ešte páčiť...

15 komentárov

  1. radek oblog píše:

    Pěkné, pěkné :) Jak si Rony za své služby necháváš „platit“? :)))))))))

  2. rony píše:

    mno ked sa pozries na Blondyna.com a pytas sa ako som si dal zaplatit, tak ti odpovedam, ze ja to predsa len vidim z druhej strany… ;-)

  3. spyros píše:

    pekny priklad ako graficke neumenie znici kazdu stranku :-)

  4. rony píše:

    Spyros: koho/co som znicil? ;-)

  5. spyros píše:

    Tutaj to pekne napisal nejaky plvacek.net: „Vím-li o sobě, že jsem skvělým kodérem a zvládám CSS a XHTML a další tajuplně znějící technologie jako když bičem mrská, ale nejsem schopen v Malování nakreslit kruh, aby nevypadal jako elipsa, pak bych se tvorbě grafiky pro web měl vyhnout a sjednat si někoho, kdo je na tom v této oblasti lépe než já…“ Inak nic v zlom, cogito ergo sum… :-)

  6. rony píše:

    Dobre, to chapem a suhlasim s tym. Co chces tym povedat, ze sa tebe tie dva obrazky na stranke nepacia alebo tym chces povedat, ze objektivne je vzhlad nanic? Asi mas pocit, ze som za tu stranku zhrabol nejake bubaky a z tohto pohladu na to davas trosku iny meter. Pokial by sa teda nasiel podobny uchylny grafik, ktory by k mojmu kodu vcera vecer spichol aj vzhlad, privital by som ho ;-)
    Zbytocne okolkujes bez konkretnosti, potesili by ma vytknute konkretne chyby napriklad v tej grafike, aby som na ne mohol reagovat. Takto som sa od teba dozvedel len to, co uz davno viem. ;-)

  7. Niky píše:

    No Rony, moc se neukazal ;-)

  8. rony píše:

    sakra dalsi? to preto ze som byvaly bananoid, ze? ;-)

  9. Kostej píše:

    Me se ten design libi, je prijemny a po upravach i dobre citelny :o)))) Jen ten rucnik je daaky privelky:o)

  10. Kostej píše:

    Me se ten design libi, je prijemny a po upravach i dobre citelny :o)))) Jen ten rucnik je daaky privelky:o)

  11. buko píše:

    Rony porovnaj si to napr. s tymto designom:
    http://www.positivegrowth.net/
    v porovnani s http://www.blondyna.com je to ako Mercedes vedla Dacie

  12. rony píše:

    buko ale ja som nestvoril najvyssi vrchol webdesignu na svete ;-)
    ano je to pekne.
    ja to porovnavam este takto:
    – blondyna = 2 hodinky prace
    – tvoj priklad = web firmy, sakra viacej prace, sakra viacej preciznosti, sakra viacej premyslania atd. atd.
    Iny typ porovnania:
    – blondyna = zadarmo vo volnom case, len tak, aby ma to nezabilo ;-)
    – tvoj priklad = pevne verim, ze nalezite ohodnotene ;-)
    Diky za priklad, dokonca si viem aj ja najst vela podobnych a mozno aj lepsich ;-)
    Buko problem bude zrejme v tom, ze sice sa ti to paci menej ale nedokazes urcit kvalitativne kriteria pretoze vo vysokej miere tu zohrava rolu subjektivny pocit ;-)
    Ked uz sa mam k tomu vyjadrit, myslim si, ze ta stranka neurazi a pokial mi niekto nepovie konkretne veci typu:
    jezis clovece, ten farebny prechod sa sprava divne, nie je vobec linearny, jezisi clovece, co si to splacal za zensku, ved hraje vsetkymi farbami okolo okrajov, jezis clovece, ved tam nevidim ziadnu myslienku. jezis clovece, stranka nema ustredny motiv. jezis clovece, nazov stranky je malo vidiet. atd. atd. tak mi tu nemusis predhadzovat _ine_ stranky, pretoze sa daju porovnat iba tak, ze ty povies: mne sa tato paci viacej ako tato ;-)
    To je pravda a nic viac nenarobim ;-)
    Takze este raz zopakujem, stranku som robil z inej sablony, a povodnu sablonu som robil skor po inspirovani sa jednou zo stranok, z ktorej som si vybral jeden „efekt“ a skusil si to len tak urobit. Mozno som mal zdoraznit ku grafike, ze ma to stalo len chvilku casu ;-)
    PS: vratme sa na zem, ked uz sa bavime o grafike stranky, stacilo by mi to porovnavat s tym, co sa pohybuje tu v blizsom okoli ;-) o tych prikladoch s mercedesmi by sme sa mohli bavit, ked prejdeme na pole hodnotenia stranok typu mobil.cz, Cesky Telekom, Microsoft, IBM, toyota.sk ;-) a pod. rad sa zucastnim ;-)

  13. buko píše:

    Ok Rony, ved ja nic, len ked som videl ten design hned som si spomenul na tu slnecnicu co som kedysi videl niekde na coolhomepages.com alebo kde a preto to porovnanie.
    Je mi uplne jasne ze si to spravil len tak pre zabavu za par hodin volneho casu.
    Len som chcel upozornit na evidentne lepsie spracovanie velmi podobnej temy (_zlte_ slnecnice, modre nebo, plaz, pohoda, blondyna :). Ak tvrdis ze si si vedel zohnat podobne aj lepsie designy tak preco to nespravit a neinspirovat sa (rozumej opajcnut :).
    Este k tomu designu konkretne aby som len nemlatil prazdnu slamu: v robote na mojom LCD sa mi zdali tie slnecnice dost zelene, ale doma na LCD su este zelensie tak neviem, slnecnice by mali byt jasno zlte a nie take dake „nezrele“ :)
    Inak nic v zlom, tvoje CSS designy blogov su number one!

  14. Niky píše:

    Ano, byvale bananoidy je potreba potirat :o)

  15. rony píše:

    slnecnice som nasiel na google v images po zadani sunflower. akurat ze to boli povodne dva obrazky uplne samostatne.
    fotka babenky ma stala trosku strachu ;)
    o probleme s LCD viem ale nedokazem si zapnut ziadny ;-) takze zatial to nechavam tak, vraj je problem s pravym stlpcom a ten mozem na rovinu kaslat, nie je prilis podstatny aby som sa stval.
    k pajcovaniu ;-) jeden som pajcol, mno povedzme, ze je to oficialne portovana sablona pre bloguje ;-) vacsina veci ma skor zaujima ako to urobit – ten tvoj priklad mi slnecnice v nicom nepripomenul ;-) len to ze to bolo tiez modre inak nic zvlastne. tiez som kukol zdrojak a neviem ;-) mozno by som to urobil mensie ;-)