Opäť Hulán a teraz návštevníci ako TV maniaci?

Hulán reaguje na „obcházení pastí“ od Yuhůa. Na doplnenie je tu ešte nočný príspevok od Yuhů (hehe, sakra chlape tvoj nick vypisovať, to je trest) Zákazníci webdesignérů versus uživatelé webů. K Hulanovmu príspevku by som snáď poznamenal toto (pôvodne komentár k Hulánovi – je to bez diakritiky):
v uplne najprvsom prvom a neskutocne a vyhradne jedinom dolezitom rade musis toho cloveka k tej svojej stranke nejako donutit prist.
az potom ho mozes obsypat flashom a inymi nezmyslami a v ten moment uz vlastne nie je prilis dolezite, ci sa mu otvori namiesot stranky wordovy dokument alebo spravny xhtml.
lenze je tu jedno ale…
pokial chcem dlhodobo „prijimat“ novych navstevnikov, tak nastupuju uz techniky medzi ktore radime aspon ake take dodrzovanie pravidiel pre stavbu stranok, prihliadanie na pozicie vo vyhladavacoch – na vacsinu stranok prichadzaju v drvivom mnozstve ludia zinych_stranok a z tohto podielu je najviac z vyhladavacov.
na toto nesmies zabudnut.
ano, blbu stranku (nie pejorativne, z pohladu toho, ze je vo flashi, worde alebo proste „len“ pekna) mozes pretlacit inymi kanalmi, cize z nasho pohladu hrubou silou.
mne vsak menej namahave prichadza dodrzat tych par nie velmi komplikovanych pravidiel pre stranky a pokial aj flash, tak nie je predsa ziadny problem ho integrovat tak, aby boli spokojne aj vyhladavace. Ono sa to nerobi pre vyhladavace, mna ako predajcu produktu zaujima, ci sa ludia dostanu zo stranky vyhladavaca ku mne alebo ku konkurencii, nie? A potom ma zaujima ci sa ku mne vrati, zaujima ma, ci nasiel, co potreboval alebo ci sa nahodou len nenahltal bombastickej grafiky a pri tom vsetkom si ani nefixoval znacku, produkt…

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. radek píše:

    Rony, my si ale neodporujeme ;)
    Nabízet varianty stránky, tak aby byli spokojeni ti, co preferují Flash, i ti, co preferují text (a aby byla stránka dostupná pro vyhledávače) je… samozřejmost. A o douhodobou spokojenost jde vždy. Moc web-designérů si ale myslí, že pokud někde je Flash, tak… lidé nejsou spokojení. To je hrubý omyl. Pokud někdo umí udělat Flash, tak se lidem líbí a baví je a… spokojení jsou.
    A k tomu abych člověka přitáhnul poprvé… zde je Flash ROZHODNĚ lepší, podívej se na seznam.cz, kolik reklam je tam ve Flashi ;)
    PS: Rony, zkus si tu opravit, ať nemusím zadávat email.

  2. rony píše:

    ano, pochopil som tak tvoj text len som si potreboval este dupnut nohou ;-)
    ten mail je povinny pretoze spam ;-)
    ale hned ako si spomeniem tak to zrusim.