Som spokojný s chladením

Našťastie moja príliš zbrklá kúpa chladiaceho zariadenia je v rámci spokojnosti.


Pôvodne som prešiel genézou od pekného designu nerezových kúskov od Gorenje k bielemu prevedeniu kvalitnejších značiek. Poslednou voľbou sa stal Electrolux. Mal som na to viacej dôvodov a jedným z hlavných bol ten horný zelený odklápací panel ;-) (vážne som asi vadný, proste sa mi to páči). Lenže to som si samozrejme preskúmal x modelov Electroluxu a vybral dva či tri vhodné. Úplne náhodou som vliezol do jedného shopu a šup. V priebehu pár minút som už platil za model, ktorý som ani nemal preskúmaný.
Benefitom kúpeného kusu je hlavne dvojkompresorový systém (pôvodný zámer bol malý mrazák na pár mrazených jedál), design s „tým zeleným“ a hlavne cena porovnateľná s modelom, ktorý je taký istý len jednokompresor. Potom je tu ešte žravosť elektriny porovnateľná s mojim predošlým výberom.
Musím ešte poznamenať, že Electrolux má aj veľmi pekné vnútro, čo síce ja oceňujem ale ďaleko menej ako vonkajšok. Napriek tomu je súhra vcelku vhodná.
Po zaplatení už snáď o hodinku volali šoféri, že už ma čakajú s ňou. Fantastické, nie? ;-)
To sa stalo.. hu.. zabudol som deň ;-)
Dnes som teda chladničku zapol ale iba bez mrazenia spodku (zabudol som, mrazák je naspodu, čo sa mi páči) a skoro som sa zľakol, je tichá. Vyhovuje. Samozrejme mrazák už trošku počuť.
Veľa ľudí sa ma pýta či už bývam, takže verejne: nie ešte pendlujem lebo v byte ešte nie je nič na spanie ani sedenie :-) a v starom byte čakajú práve tieto posledné veci aj s počítačom.
Bohužiaľ po presťahovaní nebudem už po večeroch „netovať“, takže ak máte niečo dôležité, skúste radšej teraz lebo potom už ani moc nie – v práci vážne nestíham.
Model chladničky: Electrolux 3044
Update:
zabalená
rozbalená
privítanie

Môže sa Vám ešte páčiť...

9 komentárov

  1. bsa píše:

    jedine a zasadne liebherr :)

  2. rony píše:

    vy ste fakt vsetci skveli generali ;-)
    po boji uz mi je na <>
    ale sak co uz ;-)
    Tipy ludi zneli aj BOSCH, AEG dokonca Zanussi.. samozrejme Miele.
    Potreboval som to skor.. ale fuck this. Islo aj o cenu.

  3. Bolek píše:

    O cenuuu? Fsak 2-kompresorovy Elektrolux je dost drahy. Ja mam nieco podobne, ale asi o 1/3 – 1/2 lacnejsie – polar. Energ.sk B. Znami to maju, su spokojny, servis na to je, rozdiely medzi no name-ami a znackovymi vecami sa uz dost znizuju. A IMHO tie vnutra su uz ajtak unifikovane.
    Aj ked teda uznavam ze niektore veci by som si kupil iba znackove. Chladnicku asi nie
    general Bolek
    BTW – telku si si uz vybral?

  4. rony píše:

    vravim cena bola rovnaka ako jednokompresorovy model (3043) ta stoji 16000 ;-) takze sa nedalo vahat ;-)
    ja kupujem hlavne energeticku triedu A, takze aj to zavazilo ;-)
    Este pre porovnanie ceny v NAY:
    3043 – 17 900,00 Sk
    3044 – 19 900,00 Sk
    Podobny je Polar:
    POLAR CZN-346 A – 13 490,-
    Cena pre mna bola este nizsie ako obe tieto v NAY ;-) vravim -vazne- dobry kauf ;-) ale trosinku vyssie ako ten Polar.
    Chladnicku by som hlavne kupoval s nizsou spotrebou a nizkym hlukom. Ved ti to zere elektrinu neustale!
    Ja si myslim, ze mam dobryyyy kauf!!!
    Telku? Mno vcelku vazne uvazujem o LOEWE :-)
    Ale zatial predbezne SONY ci Panasonic. To ale este ma cas ;-) mam iste poradie, co kde kedy a ako. Proste nestiham ;-)

  5. Rhapsody píše:

    Ronyčku, máš klásnou chladničku, mňam :-) GRATULUJI!!

  6. bolek píše:

    ja som minuly rok tiez uvazoval o elektroluxe /pekne vyzera/. nakoniec som zobral polar. bol o vysebtretinu lacnejsi. uz si to presne nepamatam, ale ked som to pocital, tak cenovy rozdiel medzi energ.triedami by sa mi vratil za nejakych cca 8 rokov. matka ktora robi v elektrarnach ma ukecala aby som si kupil aspon Becko, sag coked pojde hore elektrina. akoze puojde. LOEWE je absol.spica, akurat ta cena. Mne sa paci designovo, dobre umiestnuje v testoch… Tiez pomaly uvazujem o zmene tv. Zda sa mi mala obrazovka. Mam 72cm, ale 16:9, takze asi nejaku 80-90. Rozmyslam o philipse /mam avarziu voci sony, lebo co som mal sony sa mi pokazilo (DVD, minidisc)/ alebo panasonic. Kebyze mi na cene nezalezi urcite loewe. Ale to by som si kupil na kino asi projektor.

  7. rony píše:

    mno mna ukecala ta chladnicka, ze je zrejme dost ticha, mrazak sa da vypnut. energeticka trieda: ak budem stale kupovat A, tak osem rokov je primerane ;-) pevne verim, ze tolko mi ten spotrebic vydrzi ;-)
    telku este vobec nie som rozhodnuty, urcite nieco s vacsou obrazovkou, lebo telku vlastne uz mam. projektor je dnes uz pomalicky cenovo dostupny, len to ma este par nedostatkov – napriklad do celkom dost huci a v byte to neukryjes.

  8. Bolek píše:

    Co je vacsia obrazovka? Teraz som cital v Stereu a videu porovnanie TV 70-82cm obrazovky 16:9, 50 Hz. Cize najlacnejsie TV 16:9. Vitazom v 82cm Philips (22.000), Sony (19.000) ale ceskych korun. Inak tie ceny isli nenormalne dole aj v obycajnych telkach. Inak podla mna ten projektor je este dost velky luxus na pozeranie Tv, skor domace kino. Minule jeden znamy ponukal projektor za 40,000. Funglovka novy, ked som to potom kukal co to stoji, tak katalogova cena bola 120.000 KC. Projektor sa da dat na strop, ale problem je zasekat kable od DVD. Alebo potom oproti platnu a dvd+tv tuner(video) za chrbat. To je ale dost neprakticke pre ovladace dialkove. No a platno sa da zrolovat, vyzera to potom ako celkom fajn doplnok aspon teda to co som videl. Ale IMHO stale drahe, teda aspon pre mna:-)
    Ten moj predchadzajuci prispevok som pisal z pdacka preto je taky mantavy, este som jeden pisal ale mi to zblblo. Nemal som zo sebou mobil z BT ale iba cez infrak

  9. Bolek píše:

    Ten sony v kategorii 70cm