Sme v SME!

Článok „Blogy – webbublina alebo nová forma žurnalistiky?“ (Marián Jaslovský, SME príloha Počítače, str. 29) okrem bežne medializovanej analýzy budúcnosti weblogov uverejňuje linky na šesť slovenských weblogov:

Za seba ďakujem autorovi a na oplátku jeho weblog. Kto netuší o koho ide, je to bývalý zástupca šéfredaktora Inzine a momentálne čerstvo v tíme novín SME.
Článok plní úlohu slovníka pre tú drvivú väčšinu ľudí a spomína najčastejší problém konkurencie kamenných médií s weblogmi ako domnelý boj profesionálnej žurnalistiky s bloggermi. Článok správne začína súkromnými osobnými stránkami a weblogmi ako viacmenej logickým vyústením vývoja človeka od obsahovo statických stránok. Možno by som čakal ešte jeden znak weblogu – núti autora byť aktívnym – prestáva byť konzumentom a tvorí. Ilustračná fotografia je zo stránky J. Zeldmana (dobrý výber!). Linky v článku odkazujú na kvalitný www.bloguje.sk, kde si každý môže založiť svoj denník.
Ďakujem Mariánovi Jaslovskému za linky ;-) aj na Ottyho a Markoffa, kde je môj skromný príspevok k informatizácií obsiahnutý ;-)
Súvislosti: elektronické vydanie článku priamo v novinách SME

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. Markoff píše:

    nemozem si pomoct, ale clanok mi pripada byt mierne upraveny a akurat prelozeny z Lupa.cz kde vysiel pred par dnami dost podobny clanok
    http://www.lupa.cz/tisk.php3?show=3433
    a k blog.sk ktory nikto nepouziva, nepaci sa mi propagacia zbytocne US systemu blogger, ktory nevie dokonca ani len komentare narozdiel od bezproblemoveho slovakom dostupneho Bloguje.sk

  2. Kelso píše:

    Gratulujem!

  3. Marian Jaslovsky píše:

    Clanok v Lupe som necital a nepoznam ho, myslim, ze nepotrebujem od nikoho opisovat :-)

  4. rony píše:

    [3] Vidis, to je mlady radikal ;-) Clanok v Lupe je naozaj o niecom inom ;-)