Joj, tie čipy…

Televízie zrejme (určite JOJ) priniesli včera (a dnes opakujú) správu, že kdesi v Mexiku voperovali do ruky pár štátnym činiteľom čip. Tento čip je vysielačom a obsahuje v sebe identifikačné číslo.
Ako je už tradíciou našich vynikajúcich novinárov, ktorí s obľubou čítajú najmä veci, ktorým rozumejú alebo sa zdajú byť senzačné – čiže hlavne stránky Iva Aštara Maštaľa Bendy o čipovej totalite – tak došlo k prepojeniu niekoľkých nesúvisiacich informácií s jedným kľúčovým slovom „čip“. Áno novinári už nehľadajú pravdu ale v Google.
Túto správu totiž okorenili akože názorom z iných zdrojov, lenže ten bol akosi zhodný s názorom „chcelabybyťsekty“ uvedeného pána. Televízia totiž tvrdila, že čipy by mohli ovplyvňovať konanie človeka a hneď uviedli názorný príklad ako politik vyšle signál a chudák očipovaný vhodí správny lístok pri voľbách.
Chcelo by sa mi vysvetliť, že zatiaľ takto vyvinuté ovládanie ľudi je utópiou ale poznamenám iba: ešte nevieme ľudské telo prinútiť, aby začalo považovať rakovinové nádory za sebe cudzie a už by sme mali vedieť manipulovať malou elektronickou hračkou konanie, myslenie človeka? A to hlavne v súvislosti s vyššie uvedenou správou, kde pri malých rozmeroch „čipu“ ide skôr o obdobu platobnej karty ako o vysokointeligentnú súčiastku? Ale nechce sa mi vysvetľovať ;-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. Vilém Málek píše:

    Hm, tyhle zprávy o čipech (bylo jich několik, od Japonska po Mexiko, tou delší cestou) proběhly netem už minulý týden. Z hlediska biomedicínského inženýrství je to ale několik let stará záležitost.
    Tím chci říct, kvůli pitomosti TV JOJ bych si určitě blog nešpinil. Kdo se o věc zajímá, ten už o tom dávno ví, a ostatní na ty kecy kašlou ;-)

  2. Ludo píše:

    Bolo to asi treba vidiet. Ked som videl tu ilustracnu animaciu pri ktorej sa z mikrocipu vysielaju signaly do mozgu a ovplivnuju volu, tiez sa mi dvihala zlc!

  3. rony píše:

    [2] hej mne to pripadalo ako keby reportaz robil niekto z Bendovych oveciek.