Moja myška je Genius

Ešte v časoch nadstavbových okien som v priebehu niekoľkých mesiacov napísal asi jeden megabajt zdrojového kódu. Viem, že je to omnoho menej ako niektoré rozsiahle projekty. Ono to bol totiž kód písany od prázdnej obrazovky. Sčasti assembler na miesta označené Turbo Profilerom a zvyšok klasická skladačka v Turbo Pascale. Som profesionál, bolo to aj na krabici s TP ;-)
Pretože šlo o komplexný projekt, písanie kódu nebolo jeho jedinou súčasťou. Za tých pár mesiacov som paralelne štartoval svoj vektorový editor a od podlahy maľoval niekoľko desiatok dopravných značiek. Žiadne scanovanie, na to sme sa v tých rokoch moc nehrali. Koľko je vlastne tých značiek? Veľa a to všetko moja myška a ja. Z vektorových kresieb sa samozrejme každý obrázok exportoval do formátu PCX. Ops viete koľko hodín strávil môj známy analyzovaním grafických formátov kým prepísal tieto poznatky do pôvodných grafických knižníc? Pamätá si niekto na to, čo je to formát PCX? To nie je nekomprimované BMP… žiadna sranda.
Ku značkám si pripočítajte dopravné situácie a vraciame sa k aplikácií.
V týchto rokoch boli Windows srandička malého významu a väčšina dobrých aplikácií bežala natívne v MS-DOS. Napríklad databázové aplikácie pod PARADOXOM. Holt to jsou ty paradoxy…
Takže bez podpory grafiky sa akosi nedal zobraziť ani obrázok. A v tom som prišiel ja, naprogramoval som geniálne knižnice pre zobrazovanie GUI aplikácií. Prakticky menšie Windows súčasnosti. Previedol som jednoduché programovanie Pascalu do sveta profesionálnych aplikácií. Žiadne hrajkanie sa v znakovom móde 80×25, krásne a nádherne rýchle rozhranie, ktoré nebehalo rýchle len na vtedajších hardwarových delách.
Moje grafické rozhranie udivovalo ľudí s obstarožnými kusmi, osemherzové „väčšie“ XT hodinky sa skoro nezadýchali. Bolo to tak úžasné, že som bol požiadaný o účasť na SVETOVEJ VÝSTAVE práve s týmto mojim produktom medzi celosvetovou konkurenciou zo všetkých krajín sveta – Kanada, JAR, Francúzky…
Áno. Veru ja a myš. Génius!


PS: písané do rubriky JOKES ale je to pravda. Nedalo mi vám všetkým povedať, že som najvýkonnejší programátor v triede GENIUS. Chcel som vám to predtým mrzko utajovať a považovať sa za normálneho ;-) V prípade záujmu budem pokračovať ;-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. mekelle píše:

    urcite pokracuj, dost dobre sa to cita:)) v casoch, o ktorych pises, som este nemal komp (moj prvy stroj bol pentium 75:))

  2. buko píše:

    aspon screenshot tej genialnej aplikacie neuvidime?

  3. rony píše:

    [2] ty neocenujes moju pracu po nociach, ktoru so m urobil vsetkym, co chcu jednoducho a krasne studovat dopravne predpisy? a to som este vela rokovani stravil pri ziskavani madarskeho znenia predpisov, viete si predstavit, kolko to je casu, prace, namahy pri rokovani s predstavitelmi prestiznych madarskych vydavatelstiev na Slovensku? ;-) To nespravil doteraz este nikto.

  4. azure píše:

    ano, pokracuj v odhalovani GENIA ;)

  5. Jamesek píše:

    Taktez se pripojuji k prosbe … mooc pekne .. :D