Blondýna do umyvárky áut

taký zážitok s blondýnou…


Reálie: samoobslužná umývarka áut, neznalejším ako ja len krátko popíšem vocogo. Pred umývarkou je taký žeriav s pištoľou na hadici. Hodíte mincou a pištoľou ostriekate auto. Je to do pohody..
Pozorujem auto, ktoré pristavilo pri vchode do umývarky. Taký strieborný renoltík a v ňom dvojica, blondýna v okuliaroch a submisívny chalan (sorry, mám už svoj vek, všetci kra… mladší odomňa sú chalani).
Fiktívna rekonštrukcia rozhovoru dvojice v aute.
Ona: ja síce šoférujem ale snáď nechceš, aby som išla mávať tou hadicou ja, pozri na toho pred nami, veď to strieka ako puberťákovi polúcia!
On: áno, jasne.
Ona: a nezabudni všetky špáry vystriekať a prosím ťa, nieže zasa zabudneš čo ti hovorím a mal by si otvoriť kapotu a umyť ten motor, je tam kopec prachu!
On: ale…
Ona: to stihneš! Minule keď si sa vykašlal na ten olej som sa strašne umazala, sakra. Tak mi nehovor, že to nejde. A už choď preboha von, sme na rade!
Reálny stav:
Chalan vybehne z auta, otvorí kapotu a hodí mincu. Namieri pištoľ do motora a maká. Slečnu nie je vidno, je spokojná s organizáciou. Vidím z kokpite mávajúcu ruku a chalan hneď obieha s pištoľou auto a omýva ho. V ten moment si uzatváram stávku, či nezabudnú na stierače a hlavne anténu na streche.
O minútu však už anténa nie je podstatná. Blondýna štartuje. Kapota sa trasie a ja ešte nevnímam vzniknutý problém. Áno chalan ustupuje a pozerá na blondýnu. Na tvári má povinný previnilý výraz. Do tváre blondýny nevidno. Celkom určite je to v momente hladný lev. Ešte jeden pokus a maličká vybieha z auta a zrejme oznamuje chalanovi, čo to zasa vlastne posral.
Fiktívny rozhovor:
Ona: Nejde to, prečo? Skús to, keď si to posral!
On mlčí a nastupuje.
Vidno, že on šéfom auta nie je. Je len mäso na vedľajšom sedadle.
Opäť sa trasie on aj kapota pri štartovaní. Blondýna sa chytá vzadu za krk a zrejme premýšľa nad stratégiou. Vidno, že si je vedomá svojej chyby. Aj zdiaľky vidno ako sa jej od premýšľania zahmlili okuliare.
On vystúpi a nad autom zalomí rukami. Nemé otváranie úst mi naznačuje jeho riešenie: odtlačíme.
Myslíte si, že stávka o anténu je namieste? Chcú to auto ešte umyť?
Tridsať sekúnd po zatvorení umývarky sa dvere opäť otvárajú a čaká sa na nové predstavenie. Na druhej strane už dvojica ani ich auto nie je.
pôvodne 3.04.2004, 17:46:00

Môže sa Vám ešte páčiť...