Panasonic dupe s králikmi – zvyšuje rýchlosť SD kariet

Takzvané digitálne kamery bežne používané na dovolenkách si nesú so sebou bremeno magnetických pások. Predstava budúcnosti je v zázname na nepohyblivé záznamové médiá. Ako najvhodnejší sa momentálne javí systém FLASH pamätí, ktoré sú dnes masovo používané.
Pre amatérske použitie už existuje niekoľko paródií na digitálny záznam videa – niektoré sú zabudované v digitálnych fotoaparátoch, niektoré zasa ako nekvalitné videokamery s veľmi obmedzenými možnosťami.
Panasonic však mieri do poloprofesionálnej a profesionálnej sféry a ponúka prvý model kamery, kde je záznamovým médiom pamäťová karta. Kameňom úrazu je relatívna pomalosť týchto médií a nedostatočná kapacita. Filigránske riešenie však je do PC card redukcie napchať naraz viacej SD kariet. Panasonic k tomu používa „bežný“ formát SD kariet.
Iste nie je tajomstvom (pre mňa vlastne áno), že páskové média nie je moc doporučované „premazávať“ a práve pamäťové média umožňujú opätovné nahrávanie na to isté médium.
Cena tejto kamery však nie je celkom pre domáce použitie – vychádza približne na tri milióny korún – ale pre televízie je to bežná cenová hladina.
Preto neprekvapuje správa, že práve Panasonic sa pokúša zrýchľovať prístupovú dobu na FLASH pamäte práve u formátu SD.

Môže sa Vám ešte páčiť...