Googlemu sa nepáčia kulehy nad gmailom

Aby nedošlo na moje sprosté reči, že? Takže: JA SOM TO HOVORIL!
Google začal blokovať nespratníkom kontá. Lenže to má jeden problém. Blokuje zároveň celé IP adresy, takže stačí jeden vykuk, čo si z konta gmailu spravil trebárs ďalší pevný disk. Alebo robí iné hovadiny. Odnesú to zrejme všetci tí, čo na jeho sieti tiež gmail používajú. No a potom dostanú takýto e-mail:

Hello,
Our system has detected unusual usage of your Gmail account. For your
protection, we have temporarily disabled all access to your account.
If you suspect that the unusual usage of your account has been caused by a
third party, we recommend that you change your password and secret
question once you are able to log back in to Gmail. You should be able to
access your account again within 24 hours.
If you are using any software that automatically logs in to your account,
or automatically sends and receives messages, we ask that you disable the
software before accessing Gmail again. Please note that the use of such
third-party software is not supported by Gmail.
Sincerely,
The Gmail Team

Čo tak prestať používať somariny typu gmail-disk a kúpiť si radšej jeden posraný hardisk? Keby to ovplyvnilo iba Vás, potom je to okej ale hráte sa s kontami svojich najbližších.
Uvedený prípad sa nestal mne, ja zdravý rozum mám a aj keď obdivujem akademické hračky tohto typu, nepovažujem ich za praktické najmä ak parazitujú na CUDZOM majetku. A gmail NIE JE VÁŠ. Ste v moci, zdôrazňujem plnej moci, súkromnej spoločnosti. A jej pravidlá papáte na večeru a nie svoje chimérne zámky.

Môže sa Vám ešte páčiť...

10 komentárov

  1. Lukyn.cz píše:

    S tímto článkem naprosto souhlasím…

  2. Markoff píše:

    tak a o tom je cely zabrzdeny GMail ktory neprinasa nic co by nevedel hocijaky mail klient v PC… – [rony] skus k veci pre druhykrat

  3. Fifteen píše:

    hmm sam sice gmail disk nepouzivam … iba som to testol ci to funguje. bolo by prijemne mat kdekolvek pristupny 1GB dat, ale ked nedaju co s nimi :-)

  4. keff píše:

    Jo, souhlasim, maji na to plne pravo a sam bych vykukum co si z mailu delaji disk nakopal p….. Mam Gmail hodne rad, klidne si za nej i zaplatim rozumny poplatek (zvlaste kdyz by mi zarucil ochranu pred podobnymi hovady)

  5. mIREK píše:

    Neviem co sa Makoffovi napači na Gmaily, ale myslím si, že priniesol celkom dost vecí, ktoré nemajú ani klienti v PC… Treba Fuka to pochopil, ale Markoff asi nie… Mňa sa Gmail páčí a po niekolko mesiacov používania ho som s ním iba spokojný… Ma nějaké malé mušky, ale rozhodně meněj ako trébás outlook i keď zde srovnanie asi nieje najlepšie…

  6. hnf píše:

    mentorovani si strc nekam :))

  7. rony píše:

    [7] pozri, len upozornujem, ze experimenty niektorych ludi mozu mat blby dopad na ostatnych. neberiem ti tvoju slobodu robit ch*joviny, len musis aspon brat ohlad na to, ci tym neposkodis niekoho nic netusiaceho. to je vsetko, co ti poviem k tvojej vytke o mentorovani.
    A inak: ked je niekto j*bko, tak nim aj zostane, ci budem mentorovat alebo nie. cize to co som napisal nepatri j*bkom ale tym, co by sa mohli cudovat preco ich gmail postihol. Aby pripadne mohli j*bkovi j*bnut.

  8. null_master píše:

    se naucte cist, hovada!
    Pokud umim anglicky, tak jim vadi excessive usage.
    Cimz mysli varezaky, kteri naserou na konta tuny programu a pak to zpristupni.
    Kdyz si tam soupnete par programu, tak se z toho na googlu nikdo neposere…
    Takze bych rekl „nedistribuujte pres ne tuny sw a budete v poho“ (predpokladam).

  9. rony píše:

    [9] a co som napisal doprdele? prelozim ti to: NEVYVADZAJTE SO SVOJIMI GMAIL KONTAMI HOVADINY, PRETOZE MOZU OKREM VAS DOSTAT BAN OD GOOGLE AJ INI.