IE vs. FF

[zaradené bez zámeru do Jokes]


Chcete vyzerať ako človek, ktorý je IN v IT (ITIN)? Jednoznačne sa vybavte prehliadačom Internet Explorer. Ošaťte ho všetkými servicepackmi, ktoré sú k dostaniu (sleduj neskôr témy na rozhovor), nezabudnite si vybrať prezlečenie vo forme nejakej nadstavby, ktorej meno sa neustále mení a vraj do polnoci sa už nebude meniť. Pridajte firewall, vypnite Active X (sleduj témy na rozhovor), doinštalujte antivir a za neustáleho odklepávania osobnej ohňovej steny nakuknite na prvé stránky. Doinštalujte blokovač reklamy a neustále do neho pridávajte nové položky. Zaručene všetky vám pôjdu a to nezabudnite zdôrazniť.
Tak a teraz stretávanie sa ITINov: pokiaľ vyznávate vieru, nezabudnite zdôrazňovať, že vy prehliadač máte najlepší a čudujete sa každému, kto niečo tvrdí o bezpečnosti. Predsa máte firewall (klikáte do neho asi 100x denne), antivir (klikáte do neho asi 50x denne), vypnuté ěktýfiks (veď nie ste blbec), zablokované dialery, odinštalovaný Flash, reklamu nikdy nevidíte (veď kvôli nej 700x denne odklikávate nové reklamné banery do ad blokovača).
Nestojíte o akési pluginy, všetko vám už pripravili a už len to nájsť v absolútnej ergonomickej hviezde rozklikávatiek vám predsa zaberá polovičku strojového života prehliadača a nedokážete si predstaviť tú úmornú prácu snoriť po internete po akýchsi rozšíreniach.
V rozhovoroch ITInov sa pohrdlivo vyjadrujte na všetky témy bezpečnosti (opakujem sa, ja viem) a preto opätovne zdôraznite hlavne k veci to, že váš prehliadač má všetko v GUI. Je to určite k veci, tak to opakujte ešte trikrát. (potom zdravasmarija).
Pokiaľ teda ste ITIN, nepoužívajte nič iné ako IE. Budete pôsobiť za špecialistu, pre bežný ľud dokonca za IT uchyláka s modrým e v pravom oku. Ale v každom prípade budete uznávaní pretože dosiahnutie vrcholu bezpečnosti je méta, ktorej najvyšším ocenením je nezavírený počítač už roky, bezo zmeny dialerom atakďalej. Bezpečnosť je predsa na prvom mieste – aj keby Vas to málo stáť toľko práce a pozornosti, že nepostrehnete ani ako plynie čas.
Končí rok 2004.
Povinná doložka: kto si neprečítal prvý riadok a ozve sa, obdrží doživotný titul tupec ;-)
Povinná doložka dva: v texte ide o nadsázku, žiadne fakty, žiadne pravdy/nepravdy, žiadne presvedčovanie, žiadne kontroverzie, žiadne posmievanie. Nosnou myšlienkou je iba veta: bezpečné IE majú ľudia, čo majú IT v hlave.

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. SuE píše:

    ahááá, teď sem to pochopila, to jokes je ten link na firefox :-)

  2. rony píše:

    dobry postreh ;-)

  3. azure píše:

    kedze neviem odolat dalsiemu dozivotnemu titulu, tak sa ozyvam :)

  4. mekelle píše:

    hihi, dobre som sa pobavil:))