Čím sú si všetci podobní Googlu?

Keď tak čítam príspevky, články, oznamy, hodnotenia a všeličo o udalostiach na trhu s vyhľadávačmi, tak neustále a čím viac mám takýto pocit:
Google je veľká sympatická firma plná ľudí, ktorí voľne uvažujú a nasadzujú novotiny.
Zaujímavé je to u malých projektov, veľkých projektov ale aj u drobotín a sprostostí.
Všimnite si:
– Google vyhlási gmail a pridá k nemu medzihviezdnu veľkosť schránky, dovtedy všetkým stačila schránka 2 megabajty a niekedy sme vlastne ani veľmi netušili akú veľkú schránku kto má. Hneď potom začala éra veľkých schránok.
– Google vyhlásil, že by trošku pomohol ľuďom v boji s komentárovým spamom. A keďže nemá moc možností, povedal, že nebude brať do úvahy linky nofollow. Okamžite potom to začali podporovať ďalší.
Má ľudí s fantáziou iba Google? :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Google soldier píše:

    S fantazii a spousty penez :)
    Tak me napada, ze mozna uz dochazeji moznosti nalakani lidi: schranky vetsi nez vyuzijem, ani pro spam, ktery je vsechen odfiltrovan (jen spam, ne dulezite zpravy), vyhledam si cochci, ktomu dalsich tisic veci co nechci, rozsirim cokokoli kamkoliv… ma to pokracovani? Myslim ze sit bude uz jen houstnout a zrychlovat se – stim i starnout a nalezani dulezitych veci bude stale tezsi, az jedine reseni bude vsechno smazat a zacit od piky.

  2. Piki píše:

    Keď tak pozorujem ako sa šéfovia googlu správajú pri najímaní nových ľudí…
    Vyberajú si asi len schopných. Odborníkov. Na každú pozíciu odborník, žiaden známi,priateľ, niekomu zaviazaný z minulosti… Nehľadal by som v tom nič viac. Ba možno predsa len, vyberajú po celom svete.
    Ale to sú len také povrchné pozorovania za posledných pár mesiacov.