quelle beztabuľkovo

Pomaly je už samozrejmosť, že všetci sypú nové weby a redesigny stránok už v beztabuľkovom layoute. Teraz som zachytil informáciu, že aj také typy stránok ako Quelle.sk
Kritika: robil to človek, čo mu učarovali možnosti „template“ v jeho obľúbenom redakčnom systéme, takže pácha zverstvá do kódu „pretože, veď ja to napíšem ako šablónu iba raz, takže nemám problem“. Preto je kód zásadne písaný takto:
<div style=“position:absolute; left:5px; top:5px; width:129px; height:30px;“>
V redakcií Spravodaja sme kvôli tomu zvolali naliehavú redakčnú radu a vydávame komuniké: Navrchu joj, vo vnútri hnoj. S odporúčaním: linkovať CSS ako externý súbor a výzvou: externe je to fakt lepšie!

Môže sa Vám ešte páčiť...

8 komentárov

  1. Ještě jsi zapomněl napsat, že to všechno je ještě navíc zabalono do úplně zbytečného framesetu.

  2. Jozef Izso píše:

    Beztabuľkovo? Veď celú page majú uzatvorenú vo veľkom frame :-D
    Vyzeráto, že webdizajnerské firmy majú nové položky v cenníkoch: beztabuľkový layout, ktorý je o 15% drahší a samozrejme ho klientovi presadia, pretože je to „in“.
    A pritom vznikne obyčajný paskvil, ktorý len mi simuluje beztabuľkovosť.
    Taký T-Mobile už má oveľa lepšiu stránku :-) ale majú ju mierne rozpadnú :D

  3. pepe píše:

    Uf, tak ten kod je riadny blivajz – to uz riadsej mohli ostat pri tabulkach, ostalo by hodnotenie „zastarale“, takto si koder vysluzi hodnotenie „totalne, az odporne, hnusne diletantske“…

  4. rony píše:

    mne to pripada nieco ako Nioneta weblog (vid. toplist), tiez nikto, kto pochyti za pochodu nejake nove veci a potom si ich aplikuje starymi metodami a este je plny nadsenia, ako je in ;-)
    ja totiz pevne verim, ze cely autorsky tim je fakt bezmedzne nadseny spolu s klientom ;-)

  5. Havran píše:

    To mi zivo pripomina pomerne osobnu skusenost z http://www.spravodajnitra.sk (heh teraz mi dosla podobnost s tvojim weblogom ;)
    Spravodajnitra.sk

  6. dusoft píše:

    to je fakt humus.

  7. Havran píše:

    dusoft je mi luto ze je to humus lebo kostru som vyrobil ja a snazil som sa aby bola dobre :) ale uz ma aj tak vyskrtli z autorov webu aj ked tam bolo napisane len ze som pomahal z „upravami a testovanim“ (to ze som prepisal ten humusny php kod na nieco kusok prehladnesie z konstrukcie typu if(nieco) echo „kusstranky“; then if(nieco) echo „kusstranky“; then if(nieco) echo „kusstranky“; atd. do rozumnejsich include aby sa to lahsie spravovalo je celkom nepodstatne :))

  8. rony píše:

    havran ty si sa este nenaucil korporatnemu pravidlu, ze creva nie su dolezite a predava sa len to, co sa da vytlacit na farebnej tlaciarni a da sa nalepit na ciernu dosku k predvedeniu zadavatelovi? Havran Havran, ty idealista ;-)