Rozšírenie pre Firefox chráni proti phishingu

TrojanAle áno, samozrejme. Po tom, ako Vaším poštovým serverom prekĺzne mail s kamuflážou nejakej známej banky či eshopu, po tom ako ho v doručenej pošte logickou úvahou nevymažete a chytíte sa aj keď ste v živote o nejakej míle ďaleko vzdialenej banke či obchode ani nepočuli, a hneď ako sa Vám otvorí prehliadač s formulárom, do ktorého iniciatívne, bezbreho a horlivo naklepete kľudne aj priebeh svojich venerických ochorení. Áno až potom zareaguje ochrana vo Vašom prehliadači a prezradí Vám. Povie Vám, že ste dôverčivý hlupák. Lišta od NetCraft dorazila k Firefoxom a už aj hlúpi používatelia tohto prehliadača sa môžu smelo postaviť k hlupákom s Internet Explorerom. Bože, aká sláva a koľko užitočnosti prináša práve tento nástroj.
Teraz vážnejšie – nebolo by lepšie zamerať sa čo najbližšie k zdroju, ktorý chrlí kamuflované e-maily? Keď nie tam, tak aspoň zamedziť ich šíreniu? Nebolo by lepšie tie maily ešte pred dorazením k hlupákovi odfiltrovať? Čím preboha pomôže lišta vo Firefoxe komukoľvek z Vás?
Opäť vážne. Lišta samozrejme je následným a užitočným krokom ako Vašu sieť pripojenú internetu ochrániť, keď predošlé filtre zlyhali a zúfate si nad tým zoskupením ručičiek s myškou klikajúcich na každú vtákovinu, čo sa im v pošte objaví presviedčajúc Vás o tom, že ten „ChechtaBank System Security Warning“ je vážne dôležitý e-mail.
Hodnotenie: lišta ma ničím nepotešila a očakávam vyššiu aktivitu spojenú s vytvorením SW schopného už na poštových serveroch vymazávať phishing. Verte, že to je ten najefektívnejší krok. S využitím skúseností antivírusových firiem aj nenáročný. Čaká sa na prvý prieser? Alebo bude opäť rony búchať do bubnov a roztrubovať „vidíte, ja som Vám to hovoril“!?
Rada do života: toolbar si ešte neinštalujte, je Vám k ničomu.

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. dusoft píše:

    Lepsie ako nic. Inak s tebou suhlasim.

  2. MAPCWBH píše:

    a keďže som decko, píšem tu teraz komentár napriek tomu, že nie som pravidelným čitateľom a mýlim si komentár s kvákacími fórami i s chalupou. kvakvakvak! :-)))
    škoda, že neviem nadávať ani ma nenapadajú žiadne linky za účelom SEO (jedine očná linka, ale to asi nebude to pravé). :-(

  3. rony píše:

    [2] húúš! tša tša tša tša! ;-)

  4. MAPCWBH píše:

    môj názor je taký, že takto [3] sa žabky nevyháňajú. žabky sa majú pobozkať, aby sa zmenili na krásne princezné. problém nastáva vtedy, keď pôvodná žabka je od princeznej krajšia. a týmto končím komentovanie a idem niekde na chalupu, aby sa [3] nehneval. ciao!