Haloscan: Hosťovanie komentárov ako ochrana voči spamu

HaloscanDoba je už taká. Pred desiatimi rokmi sa vtedajšia prirodzenosť postarala o selekciu ľudí s prístupom na internet. Preto sa na webových stránkach vo veľmi malej miere vyskytoval súčasný hnoj. Vaše „knihy návštev“ boli zapĺňané iba ľudmi s prirodzeným záujmom o Vás. Komentáre pod článkami boli síce vždy kontroverzné ale nemuseli ste sa brodiť hnojom červených nápisov vo veľkosti 72px, či výkrikmi typu YEEEEAH Opeeerraa rulzz.


Dnes som si spomenul na jednu dávnu stránku jklmn.sk, na ktorrej som bol pred dlhými rokmi a uchvátil ma ten nápad. Nechať návštevníkov rozvíjať dialóg. Dynamika stránky nielen vnútri ale priamo v reáli. Vtedy bolo vidno ako návštevníci cielene vyvíjaju dialóg. Tento týždeň som náhodou trafil túto stránku znova. Omnoho väčšia a ku koncu strašný hnoj. Niekto mi na ICQ povedal: vytvoriť internetové gulagy a narvať týchto ľudí tam. :-)
Keď sa pred pár mesiacmi preberali možné ochrany voči komentárovému spamu, tak som spomínal aj možnosť proste hosťovať komentáre na nejakom väčšom serveri. Vtedy som ale zároveň spomenul, že niečo také je v podstate samovražda toho servera.
Dnes som si na to spomenul pri prezeraní servra Haloscan čo je hosting pre komentáre.
Využijú to v podstate všetci a jediným mínusom je podpora javascriptu, pretože jeho prostredníctvom „vložíte“ kód Haloscanu pod príspevky a integrujete haloscanove komentáre do svojej stránky.
Benefity: necháte záťaž spracovania komentárov na cudzí stroj, ochrana, filtrovanie…
Proti: závislosť na cudzom stroji, komentáre nie sú fyzicky u mňa…

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. provokater píše:

    haloscan ruuuuuuuuuuuuuuuuulzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  2. Markoff píše:

    hej je to dobra vec co sa tyka technickych problemov, ale na uroven komentarov to nema ziadny vplyv, takze koniny sa budu pisat vsade, na to riesenie neexistuje, leda tak pre prichodom na stranku vyplnit inteligencny/psycho test ktory snad vyfiltruje blbcov bez vedomosti/spravania…