Čitatelia weblogov dojnou kravou eshopov

Verili by ste, že čitatelia weblogov sú najčastejšími klientami eshopov? Ja vcelku aj áno.

1. Je možno z toho usúdiť, že reklama priamo na stránkach weblogov bude účinnejšia?

Určite áno. V CZ/SK je veľmi ohraničený počet naozaj masovo navštevovaných stránok. Ak ich zanedbáme, tak weblogy sú medzi ostatnými stránkami (porovnajte napríklad návštevnosť hociktorej firemnej stránky) naozaj silne populárne (v zmysle navštevované). Zároveň treba pripomenúť, že ani majitelia weblogov ani ich čitatelia nie sú klasickej reklame naklonení. Otázka do pléna: Keby som predal reklamu na Coca Colu za 20 tisíc na mesiac, verili by ste mi, že ju mám úprimne rád?

2. Je dôvod veriť, že to bude skôr „iná“ forma reklamy ako „rámiky“?

Uveríte mi, keď poviem, že Motorola MPx220 je dobrý telefón keď viete, že som si ho sám kúpil? Keby som vydal príspevok o najnovšom CD Karla Gotta, klepli by ste si po čele?

3. Je logická úvaha, že najúčinnejšie je „doporučenie“ zverejnené na weblogu?

Teraz je odpoveď na tretiu otázku ľahšia. Vidíte, že som sa Vás pokúsil zmanipulovať k tej „správnej“ odpovedi. Alebo som Vás vyprovokoval k vyjadreniu nesúhlasu. Mám teda mediálnu silu? (Nenapíšete komentár aby ste nevyzneli ako ľahko ovplyvniteľní?)

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. A když ten komentář napíšu, nebudu pak vypadat úplně stejně lehce ovlivnitelný? :o) No stejně jsem ho napsal. Ale myslím, že je v tomto spotu hodně pravdy (např. to s tím mobilem).

  2. dusoft píše:

    Oooo, velky Rony, klaniame sa pred Tvojou VELKOU medialnou silou.
    A teraz vazne: dochadzas k uplne logickym zaverom, tzv. word-of-mouth marketingu – t.j. osobnym odporucanim. Tento typ je v USA velmi ceneny prave pre svoje schopnosti presvedcit aj reklamnych skeptikov. Je to cast viroveho marketingu.