Bloguje.cz už testuje upload podcastu

[Zdá sa vám čudne zobrazený Spravodaj? Dnes je CSS Naked Day] Denníčkový hosting Bloguje.sk započal testovanie aplikácie pre upload MP3 súborov s podcastami a tak rozširuje svoje služby aj o bezplatný hosting zvukových záznamov s prioritou na ich použitie pre svoju implementáciu podcastu.


Doteraz bolo možné používať do podcastu na Bloguje.sk výhradne zvukové záznamy uložené mimo hostingový priestor na Bloguje.sk (čo svojim spôsobom nijako neobmedzuje autorov). Osobne by som pri produkcií podcastu uprednostnil vlastný priestor pre zvukové záznamy, avšak pre občasné vloženie zvukového záznamu do denníčka príde táto novinka ako veľmi užitočná.
Samotný klient je úzko viazaný na konto používateľa bloguje.sk a zároveň je nutné vlastniť predgenerovaný „hash“ zo sledu znakov, ktorý prideľuje prevádzkovateľ bloguje.sk na požiadanie.
V klientskej aplikácií sa bežným spôsobom vyberie zvukový záznam z lokálneho disku a jedným tlačítkom pošle na server bloguje.sk, pričom po ukončení aplikácia vygeneruje značku pre vloženie podcastu v texte príspevku. Túto značku si myšou označíme a skopírujeme do rozpísaného textu.
Zatiaľ testujem neverejnú verziu klienta, nepýtajte sa ma ako ju získať. Všetko sa včas dozviete. Medzitým sa ale pohrajte s Audacity (pripravujem príspevok o tomto podarenom programe). Inak tie podcasty tu neprerazia :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď