Prečítané: Brown, Neff, Asprin, Pratchett

# Bratia Strugacki, Neobycejna_udalost; poviedka, ľutujem obsah si nespomínam
# Brown, Dan: Šifra majstra Leonarda, Digitálna pevnosť, Pavučina lží; šifra je pútavá, digitálna pevnosť nakoniec dobrá (netreba hľadať chyby v IT), ani netuším o čom bola pavučina :-)
# Däniken: Oči sfingy; zábava
# Neal Stephenson: Sníh; doporučili čitatelia Spravodaja a dávam ďalej (čítajte)
# Neff: Kšeft za dvacet_trilionu, Profesionálové
# Pratchett: Johnny 1 Iba ty môžeš zachrániť ľudstvo; malý chlapec hrá gamesky na počítači ale ono tie lietajúce lode sú vlastne skutočné v inej realite a on sa tam dostane. Neviem, či mám čítať ďalšie diely Johnyho, nápad prvej knihy je reinkarnovaním našich detských predstáv, no či to nebude niečo ako Ender…
# Asprin: 01 Další prima mýtus, 02 Zrození mýtu, 03 Nástup Mýtu, 04 Mýtus pokračuje; učeň sa po smrti svojho učiteľa dostane do služieb Pervekta (proste na naše ponímanie démona) z iného sveta. Znie to ako fantasy ale ja tam neustále medzi riadkami čítam niečo nedopovedané. Po štyroch dieloch som už ale zo série unavený aj keď prvé dva diely boli dosť sranda.
# Block, Thomas: Mayday Mayday; dopravné nadzvukové lietadlo sa pripletie do vojenských testov… nejde o scifi a doporučujem na dovolenkové prečítanie pred letom či po lete :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. emmacore píše:

    Teraz ficim na knihe, ktoru som si kupil pred 2 rokmi a konecne som sa k nej dostal: Fritjof Capra: Tkan zivota. Academia, Praha, 2004. Vazna kniha o tom, co je zivot. Vyborne, ked sa teoreticky fyzik po vela rokoch prace dostane tam, kde su napr. severoamericki Indiani. Vyborne!
    Mna to bavi, pretoze sa venujem marketingu a aj cchi-kungu. Capra inou cestou a pri pouziti zapadnych vedeckych metod prichadza niekam, kde sa dostali taoisti a budhisti. Dobre je aj jeho starsia kniha Tao fyziky.

  2. Kozo píše:

    Ad Asprin: Najdu sa tam zabavne veci aj v neskorsich dieloch, akurat je tam toho pomenej a naozaj to obcas unavuje. Podla mna Myth Inc. je dobra vec na to, aby lezala na WC a vzdy som si s nej odcital kusok …

  3. wawrik píše:

    Ak si necital Lukjanenkovu trilogiu Hliadok, odporucam. Jedna z najlepsich fantasy serii, IMHO lepsia, ako Zelaznyho Amber.

  4. rony píše:

    [3] joj, fantasy mi nejde na chut, aspon nie ten styl pocnuc skriatkami, vlkodlakmi, kullmi a pod. Pre istotu ale mrknem, ci ma to nechyti :-)
    Ak by som mal strucne napisat, co ma chyti:
    akcnejsie, napadite, vtip, medzihviezdne lety, odkazy do realii (napr. prepojenie s faktami v sucasnosti/minulosti).
    Preto sa mi pacila Flotila zeme, Ocelova krysa, knizky Cerveneho trpaslika a dalsie. Nastastie nemam nikde nablizku intelektualny kruzok, kde by som mohol mavat transparentami so zoznamom literatury, ktora „je znakom intelegencije“ :-)
    V kazdom pripade mi citatelia Spravodaja zatial VELMI dobre radili :-) a ja si aj tak do toho radu pridavam aj toho Danikena :-)))

  5. wawrik píše:

    [4] Aha, zle som ta odhadol… Zmiatli ma bratia Strugacki a Pratchett, aj ked tych ja velmi nemusim. Hliadky su predloha k filmu Nocna hliadka, dva roky dozadu. Zaverecna poviedka Dennej hliadky sa odohrava v Prahe – nasinec sa celkom orientuje… Jo, aj ked na tom nezalezi – hlavny hrdina je admin :-)