CSSVista: EditCSS trocha inak

EditCSS je rozšírenie pre Firefox. Máte zobrazenú stránku. Otvoríte sidebar EditCSS a tam sa objaví CSS zobrazenej stránky. Editujete toto CSS a okamžite sa to prejavuje v dokumente. Takmer ideálne pre rôzne dolaďovania vo fáze, keď nestačí predstavivosť.
CSSVista je aplikácia pre Windows XP, ktorá má identickú funkciu avšak pridáva okrem Firefoxu aj Internet Explorer.


Editovaním štýlopisu sa tá ista stránka naraz zobrazuje v jadre Trident aj Gecko. Nainštalujete a spustíte to ľahko. Je nutný .NET 2.0 a potom to aj funguje.
CSSVista je v podstate prehliadač. Otvoríte stránku. Klepnete na EditCSS a počkáte kým si program stiahne CSS. Následne sa vľavo otvorí sidebar s kódom a v hlavnej časti sa vertikálne rozdelí zvyšok okna na časť so zobrazením stránky v Gecko a druhá cez Trident.
Zvyšok už na mňa po použití EditCSS neurobil taký istý dojem. Skusmo som robil zmeny a program sa asi snažil robiť refresh stránky ale ja som nič nevidel. Možno som si zobral príliš zložitú stránku.
V každom prípade je CSSVista bezplatná a do počítača sa zmestí najmä pokiaľ nechcete „investovať“ do Firefoxu a IE.

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. Fred píše:

    Šikovná věcička, kdysi jsem si na to zbastlil bookmarklet, ale jeho funkčnost byla omezená a nebyl čas to dodělat. BTW tady mi vyjímečně funguje docela dobře. http://xy.wz.cz/editor/ie-edit-css.html