DIGI TV a UPC Direct

Tak tu máme ďalšiu tanierovku: rumuni po zvalcovaní Maďarska pribehli aj sem a voči UPC Direct (nemýľte si to s káblovkou) nasadili nižšie ceny.
Čo je ale najzaujímavejšie je systém predaja:
DigiTV ponúka v základnom balíku veľa programov a naopak UPC má základný balik nepoužiteľný. V rozširujúcom balíku DigiTV sú iba platené programy a naopak UPC dáva rozširujúci balík s pár platenými a množstvom neplatených.
Rozdiel je jasný: UPC si necháva za tie neplatené programy vlastne platiť príplatok a DigiTV ich má v základnom balíku a to je ešte základ lacnejší.
Škoda, že je problém v baráku presvedčiť ľudí aby naraz vypovedali UPC a zložili sa na konkurentné pripojenie. Predstava, že na baráku bude odrazu pár desiatok antén nie je nič pozitívne – tak dnes vyzerajú albánske a ukrajinské mestá.
mardoka.com a Bolek ma predbehol s podrobnejšími informáciami…

Môže sa Vám ešte páčiť...

11 komentárov

  1. Markoff píše:

    a chytia tam ti susedia zakladne ceske a slovenske programy ako CT1/CT2/Prima/Nova/STV1/STV2/Markiza/JOJ alebo sa mozu ist past? bez tychto programov sa ani nedivim ze si to ziadny sused nechce dat…

  2. rony píše:

    Terestrialne a satelitne programy je isty problem pre tento typ firmy, ktora deklaruje, ze „vysiela“ z uzemia Rumunska.
    Treba si dosledne precitat, ze ide o tanierovy prijem. Aj v nom je trosku problem s uvedenmi programami.
    Novu nema ani kablovka UPC. Ci ju ma UPC Direct, to netusim.
    Opakujem znovu: ide o satelitne tanierove riesenie. To ma kvantum odlisnosti a takmer vzdy je satelit doplnkom k beznej antene. Aspon som sa s tym ja takto stretol. To napr. znamena, ze UPC mi do kabla strka rozne ziskane zdroje a mna tym padom nemusi zaujimat ako ich ziskal – cast zo satelitu zadarmo, cast plati, cast z anten – to netusim.
    A samotny satelitny prijimac je nieco ine ako kabel ;-) (drobnost: v jeden okamih mozes sledovat iba jeden program – nie dva z jedneho kabla ako u kablovky ci z anteny)

  3. Kozo píše:

    par postrehov:
    – Nova na UPC Direct nie je. A uz cca pol roka ani TA3 (vrat technicke problemy, ale podla mna skor licencne)
    – pri UPC Direct Ti z taniera ide cosi do prijimaca a ten direct do televizora, takze nevies mat na dvoch televizoroch naladene 2 rozlicne stanice. Aj ked aparat a TV prepojis cez koax :-{(. Specialne som si to vydiskutovaval, pretoze mi prijde hovadina mat doma dve trelevizie a moct si na oboch pustat zo satelitu to iste, ale je to tak :-{(

  4. PC-Man píše:

    [presunute na menej prestizne miesto]

  5. Maros píše:

    Je pekne, ze DIGI TV ma tak bohaty výber programov, ale co s toho ked to nemozem pozerat. Mam objednane Digi tv uz 5 mesiacov a nic. Ked sa tam dovolam stale pocujem pisem urgenciu, nic ine vam neostava len este trosku pockat.

  6. rony píše:

    [5] digitv zrejme doplatila na tie akciovky, ked si zadarmo niektori spoluobcania dali namontovat anteny a po skonceni akcie neplatili a firme digitv sa neoplati od nich cokolvek vymahat :-)
    takze teraz maju z toho tazky problem :-) a zrejme tak promptne nikomu nepridu nic namontovat.
    mozno mali byt viacej segregacni pri vybavovani objednavok. ale to mi neprisudi hodnotit.

  7. Max píše:

    [5] jestli máš objednáno a jen čekáš, tak se asi nedočkáš … sám jsem vydržel čekat jen tři měsíce a následně jsem měl nainstalováno za dva týdny.
    Tvoji objednávku si pravděpodobně stáhl nějaký místní dealer, aby tě měl v databázi pro pozdější montáž – tím jsi se ovšem z té databáze dostal a jiní dealeři (takoví co montují) tě nevidí.
    Podle své zkušenosti doporučuji:
    – zavolej na infolinku a zjisti si svoje registrační číslo
    – zjisti si telefony okolních dealerů a za pomoci registračního čísla si u nich můžeš domluvit montáž

  8. wagner píše:

    Mám UPC direkt, doteraz som mal aparát sivej farby, kde som si mohol prepínať rôzne televízne balíky (slov., čes., maďar. a rumun.), mňa teda zaujímal hlavne český a slovenský. Po dobu 2 rokov som mal televíznu stanicu NOVA a NOVA cinema, pred týždňom som si ale vymenil aparát za čierny, kde sa balíky nedajú prepínať a NOVA s NOVOU cinemou sa mi po dvoch dňoch stratili a nemôžem ich naladiť.

  9. pistik píše:

    [3] len taky poznatok, na jeden satelit /parabolu/ pripojim dva prijimace k dvom TV, staci mi jedna karta/sky link, cz link / ten druhy prijmac zdiela info z toho prveho, a este ked si kuknem kody na nete, tak mam UPC v poho gratis, staci len trochu citat na nete a byt sikovny

  10. kokos63 píše:

    tak a ked ste tu taky šikovny tak poradte chcem si to kupit tuna v SR ale použivať to chcem v irsku viete mi povedat ktoru spoločnosť mi odporučite a prečo ?

  11. peter píše:

    mam UPC direkt a mozem okrem ineho sledovat NOVU aj TA3