Hoaxy a štátni úradníci

V prvom rade nie je rozdiel medzi tým koľko zamestnancov súkromných firiem využíva firemný mail na rozposielanie hoaxu a koľko zamestnancov štátu robí to isté.
Neskutočne ma však vytáča, keď poštový filter vytrvale *zachytáva hoaxy DOKOLA od tých istých ľudí z tých istých štátnych „útvarov“.* A že medzi nimi sú aj orgány, ktoré sa starajú o právo, zákonnosť a podobné záležitosti. To pri pomyslení, že práve tieto orgány by nemali podliehať doslova fámam a nezmyslom v týchto lietadlových hrách uvedených, mi doslova pije krv z tela.
*Podľahnúť hoaxu je to isté ako podľahnúť podvodníkovi.* Ako si to preboha preberieme v súvislosti s tým, že napríklad na súdnom pojednávaní s podvodníkom sa zúčastňuje na strane práva človek, ktorý dennodenne podlieha podvodom z internetu? Ako si to preboha preberieme, že človek, ktorý dennodenne pracuje na znení zákonov, ktoré ovplyvňujú ľudí, takisto často podľahne nutkaniu zapojiť sa do šírenia podvodu, ktorému by neuveril v reálnom živote nikto?
Veľmi by som chcel, aby si štátna správa sama sebe zaviedla interné opatrenia pre takúto činnosť jej zamestnancov pretože odosielané hoaxové podvody z oficiálnych domén štátu nepôsobia na príjemcov práve tým najpozitívnejším dojmom (poslali mi to z X.Y., tak to musí byť pravda!).
A Vy vo firmách si nemyslite, že ste „z obliga“. Rovnako sa trápim aj s tými „mojimi“. Vaše nutkanie je rovnako nepríjemné. Nerobte to a zároveň netolerujte svojim známym, že to robia. Pri informovaní použite slová „podvod“, „obeť“. Málokto je nadšený tým, že podľahol podvodu ;-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. Yanui píše:

    Vytesat do kamena: „nerobte to a zaroven netolerujte…“ :-D