Prerábam Limbo na table less

Rozhodol som sa začať vŕtanie sa v balíku Limbo a pokiaľ to pôjde dobre, vydám ho ako samostatný balík. Čo robím:


# lokalizácia; čo najviac z frontendu (admin zostane anglický), nie je to sranda pretože niektoré stringy ani anglický language file neobsahuje,
# prepis defaultného obsahu (články, ktoré sú v obsahu po nainštalovaní), v admine prepisujem názvy položiek. Momentálne nemám tušenia ako tieto zmeny premietnem do balíka keďže sa to pchá do SQL. Nejasne tuším, že z backupu SQL by sa možno dal späť spraviť restore (lenže neviem ako urobiť restore v skriptoch PHP),
# prejdenie kódu php skriptov (komponenty, moduly, boti…), čím sa zaoberám najdlhšie,
# vytvorenie beztabuľkovej defaultnej šablóny; to bude tiež fajn práca pretože názvy class, id v kóde Limbo sú takpovediac natvrdo resp. ovládané z admina a treba CSS potom robiť v súlade s tým. To súvisí so zúfalým šablónovacím systémom Joomla/Mambo/Limbo.
Lokalizácia je už akotak dobrá, treba však počítať s tým, že značná časť slov je v admine a preto „prepnutie“ jazyka v admine má iba čiastočný efekt. Výhodou teda bude kompletný balík Limbo a nie len nejaký „hack“.
Záujemci o pomoc sú vítaní – neovládam SQL ani manipuláciu s ním v PHP a potrebujem aj vymyslieť ako mnou nakonfigurovanú inštaláciu zbaliť „kompletne“ aj s tým, čo je v SQL a aby sa to aj „napchalo“ ľuďom, čo si tento upravený balík nakopírujú na svoj hosting.
Ľudia, čo píšu v PHP sú ešte väčšie prasce ako sa voľakedy tradovalo o Pascale. Pascal bol mal zvyčajne voči tomu krásne formátovaný zdroják aj od ignorantov. Tu som zúfalý z toho, ako je to natlačené.

Môže sa Vám ešte páčiť...

12 komentárov

  1. Kozo píše:

    Pocuj, preco sa s tym vlastne trapis ? A preco prave joomla/limbo ?

  2. rony píše:

    nebodaj je nieco lepsie a bezpracne?
    no trapim… pretoze to ma jedinu chybu, nie je to beztabulkove.

  3. dusoft píše:

    zober system, ktory nema sablony, ma len funkcie na vyplutie obsahu. urob si sablonu, pouzi funkcie a mas hotovy obsah vo verejnej casti…
    zda sa mi to dost komplikovane pouzivat zastarale systemy.

  4. Kozo píše:

    dlho som sa CMS teraz nezaoberal, ale nepozeral si uzasny a najlepsi na svete GPL CMS, na ktorom RH stravil miliony hodin prace a ufnukany uhroviti teenageri to nevedia ocenit ? Ten je tableless, XHTML a ma aj kopec pluginov

  5. Kozo píše:

    kokoooos .. sorry za tu hrubicu ..

  6. rony píše:

    Kozo, so vsetkou uctou, to je iba weblog/webzine system a ako taky nevyhovuje svojou koncepciou. Viem si predstavit nasadenie napr. mojho MovableType aj pre beznu prezentaciu ale naozaj nenarocnu na obsluhu resp. pre cloveka, ktory ma naozaj kopec casu ho priohnut (pretoze v MT to naozaj ide).
    Musim zdoraznit: nehladam CMS pre Spravodaj!
    A druhe zdoraznenie: CMS nie je len WordPress, MT, Bloguje.sk – to su blogovacie a velmi prisposobene derivaty myslienky CMS.
    [3] ja potrebujem system: 1. lahko nainstalovatelny a po nainstalovani plne funkcny 2. dobre rozhranie pre spravu obsahu s co mozno najviac funkciami pre ovplyvnovanie zlozenia stranky („moduly“).

  7. Bystro píše:

    Skus si vybrat na http://www.opensourcecms.com/
    Je ich tam pomerne dost :)

  8. rony píše:

    [7] mne sa ale vnutro Joomla (Limbo) cize rozhranie redakcneho systemu paci. Ma nieco podobne dobre? Kludne porad jeden z nich. Pred rokmi som obdivoval EZ-Publish.

  9. Tibor píše:

    Ja som sa chcel takto pustiť do phpBB a odstrániť zbytočné tabuľky… Zatiaľ som to odložil. Tiež sú tam veci definované kde-kade, nie je jasné či je to v html alebo xhtml, a zmena šablóny alebo jazyka už nefunguje na 100%, sú s tým problémy… Tak som aspoň vyhádzal inline štýly, aj tak ich nemienim v administrácii meniť…
    Good Luck…

  10. Pika píše:

    rony>Nech ti to je vratene na tvojich detoch :)

  11. FrozenDog píše:

    RE: Ľudia, čo píšu v PHP sú ešte väčšie prasce ako sa voľakedy tradovalo o Pascale.
    NIEKTORI. Taketo skatulkovanie neznasam. Sorry za OT.

  12. rony píše:

    [11] radsej mi rychlo najdi priklad pekne formatovaneho kodu ;-)
    statisticky sa dostavam k perlovym a phpckovym veciam. Zvycajne perlove su formalizovane az do extremov a phpckove su zasa zvycajne „enter kam mi ruka padla“ ;-)
    netvrdim, ze je to „zlo“, iba konstatujem, ze to vyplyva z akehosi uzusu, ze ak to funguje, do kodu necumte :)