Naučte sa písať predmet a vyhadzujte FW:

Mám dva identické e-maily. Jeden má v predmete FW: a tvári sa ako osobný e-mail a druhý to FW nemá.
Ten prvý si tou značkou FW: poškodzuje pretože:
# človiečik „nevie“ poslať ten istý e-mail ďalšiemu človeku „čistejšie“ a vytiahne ho z odoslanej pošty a „prepošle“ bez úpravy aj s bordelom,
# je to len recyklovaný obsah,
# celý obsah je zásadne v prílohe, bez ohľadu na to, že ide o pár riadkovú ponuku.
Takže predtým ako to „forwardnete“, zrušte kristapána to FW, napíšte slušný, jednoznačný, nezameniteľný predmet a z tela správy odstráňte „zobáčikový“ bordel. Alebo si robte koncepty ponúk. Ale preboha, nedávajte najavo, že serete na formálnu úpravu.
Šetrite aj čas a pár riadkové informácie nepchajte do príloh.
Dokonca aj v rámci firmy pri preposielaní upravte preposielanú správu a odosielajte len potrebný rozsah informácií a všetko nepotrebné vymažte.
Ako Vy vnímate maily začínajúce na FW:? Tiež podobne negatívne?
Niekoľkoročným sledovaním zisťujem, že okrem spamu by sme sa obišli aj bez VŠETKÝCH emailov s predmetom začínajúcim na FW, FWD.
Starší príspevok FW: Jedinečná ponuka zjavne ukazuje, že páchatelia to negatívne nevnímajú :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

9 komentárov

  1. Avery píše:

    Souhlasim s tim, aby se lide naucili pouzivat pole Predmet a neposilali emaily bez nej, nebo s uz neaktualnim predmetem. Se zbytkem tveho postu uz ale tak uplne souhlasit nemuzu. Rozumim ti, ale nelze pausalne tvrdit ze FW: a „zobaciky“ jsou spatne. Za prve, oznaceni FW: v sobe nese informaci a ta muze byt obcas dulezita a za druhe, kdybych mel odmazavat zobaciky a rovnat zalamovani radku, tak bych nemel cas uz na nic jineho. To co ty popisujes je spis dusledek toho, ze mail pouziva cim dal tim vic „novacku“, kteri jeste nestacili vsechna ta nepsana pravidla objevit a vstrebat a tak pouzivaji email tim nejsnazsim zpusobem, tedy klikni > napis > odesli. Dalo by se tedy rict, ze to je spis chybou postovnich klientu, ze nedostatecne pocitaji s negramotnosti svych uzivatelu a implictne nabizeji funkcnost vhodnou spis pro pokrocile. Ti lide to nedelaji naschval, nebo z lenosti, ale z duvodu nedostatecne znalosti.

  2. dusoft píše:

    zdrbanie daneho zasielatela to riesi vacsinou nadobro… a mas pokoj.
    fwdovanie emailov v prilohach – takych ludi (a adminov, co im ten mail klient tak nastavili) by som poslal na prevychovu

  3. Avery píše:

    Ted jsen si jeste precetl ten starsi post „FW: Jedinečná ponuka“. S tim s tebou souhlasim bezezbytku.

  4. rony píše:

    [1] nechcel som naznacit, ze pausalne je FW zle. Zle je, ze VACSINA FW nimi byt vlastne nemaju, lebo prave to, co tvrdis popieraju. a viem, preco to robia.
    ale zaroven viem, ze tak ako ludom zalezi, aby sli do prace cisti a vonavi, tak je nepochopitelne, ze im nezalezi na FORME akou oslovuju ostatnych ludi.

  5. eSBe píše:

    FW mi nevadi; ale zobaciky a zoznam cca 380 adries, na ktore to bolo postupne forwardnute – za to by som zabijal. Ale pravdupovediac, uz mi take maily moc nechodia. Staci par slusnych upozorneni :o)

  6. Bolek píše:

    nie je spisovnejsie napisat seriete ako serete? serete je take péétržalske, kdezto seriete ľúbozvučne znie môjmu sluchu;-)

  7. rony píše:

    my ti serieme na to ci sereme :-)

  8. Piki píše:

    [2] nepomáha

  9. Yanui píše:

    [8] Suhlas – nepomaha. Maximalne ak dostanem nalepku „divny“ a na 2 mesiace – pol roka od dotycnej osoby prestanem dostavat uplne akukolvek postu. ;-) Uvedeny neduh nadalej prekvita, takze podstatu problemu to neriesi.