Vkladanie adries do e-mailu v Thunderbirde je zúfalé

To už musím povedať: skúste si takúto úlohu…
Napiste e-mail viac ako 10 ľuďom zo sidebaru adresára tohto programu a všetkých samozrejme ako skrytú kópiu. Kontakty skúste prenášať zo sidebaru myšou.
Umrete!
Systém akým funguje skupinový zoznam mi akosi nesedí. Neustále si overujem, kto tam je a kto nie je ;-)
Systém vkladania do adresára je veľmi jednoduchý a neviem mu prísť na chuť.
Ale to peklo s poslanim mailu viac ľuďom, kedy musím to BCC u každého z nich navolit zvlášť a spojené ešte s nutnosťou mať každý kontakt extra – žiadne čiarky či bodkočiarky ako oddeľovače nefungujú (iba keď to napíšete ručne ale po odklepnutí sa premenia na tabuľku pod sebou).
Neviem ľudia ale toto mi pije krv :-)
A ešte to, že si každý poštový klient považuje za povinnosť po otvorení mailu vytvoriť nové okno… prečo aj tu nefunguje systém záložiek?

Môže sa Vám ešte páčiť...

11 komentárov

  1. Petr Tomeš píše:

    „A ešte to, že si každý poštový klient považuje za povinnosť po otvorení mailu vytvoriť nové okno… prečo aj tu nefunguje systém záložiek?““
    Proč vůbec otevírat nové okno? Je tam poměrně dost místa na levý panel s účty, horní panel pro seznam zpráv a dolní panel pro obsah jednotlivých zpráv (z náhledu jde jednoduše spustit i příloha, takže o nic nepřicházíte). Osobně nové zprávy otevírám pouze výjimečně – když jsou dlouhé a chci mít na jejich zobrazení hodně prostoru.
    Ale souhlasím, že záložky pro jendotlivé zprávy by byla prima vychytávka.
    „Systém vkladania do adresára je veľmi jednoduchý a neviem mu prísť na chuť.“
    Adresy lidí, kteří ti píší, nebo kterým pišeš ty sám, se automaticky ukládají do adresáře. Samozřejmě si pak můžeš jednotlivé údaje upravit/přidat či vytvořit zcela nový kontakt.
    „Napiste e-mail viac ako 10 ľuďom zo sidebaru adresára tohto programu a všetkých samozrejme ako skrytú kópiu. Kontakty skúste prenášať zo sidebaru myšou.“
    Proč tak složitě? Otevři okno pro novou zprávu, začni psát jméno nebo adresu (uloženou v adresáři) a Thunderbird ti nabídne:
    1. možnost doplnění nejpravděpodobnější adresy
    2. seznam dalších kontaktů začínajících stejnými písmeny
    Myší nebo klávesnicí (šipky) (podle zvyku, jak ti to vyhovuje) potvrdíš/vybereš požadovaný kontakt a opět myší nebo klávesnicí (Enter) přejdeš na další řádku pro adresu příjemce, kde již bude předvyplněn typ pole podle předchozího řádku (v tvém případě tedy požadovaná skrytá kopie).
    Rychlé, jednoduché a intuitivní, že? :)

  2. rony píše:

    ale ja som si zvykol na to, ze vidim nejaky adresar a ludi si vyberam – ci uz odfajknutim alebo podobnym systemom.
    ked posielas x mailov a do kazdeho si musis spomenut inu skupinu ludi, tak je to unavne, pisat a cakat, co mi ten zvrhlik ponukne a rozhodovat sa, ci ponukol spravne alebo nie.
    nie, zarucene tvrdim – hlavicka mailu je zhovadena – to rozdelovanie – kazda adresa extra riadok je blbost a navyse vzdy mi to prednastavi na To: a ja chcem BCC.
    Nechcem hladat ine riesenie, pytam sa preco je to takto debilne – ak by som toto mal vysvetlovat niekomu a najma mu nadavat preco sa v kuse myli a nedava BCC ked je to nutne, tak to vzdam a nethunderbirdujem.
    pouzivam to uz nejaky ten mesiac a lezie mi to na nervy, ale ocenujem sidebar pre adresy.
    lenze by som od toho sidebaru cakal skor stromovu strukturu adresara ako takuto „plochu“
    navyse mi celkom nesedi to, ze ked vymazem kontakt tak mi zmizne aj zo skupin resp. neviem presne ako sa to sprava. do skupin bohuzial nemam inu moznost ako pridavat len kontakty ludi, co mam v adresari, to ma trosku limituje, lebo mi v kontaktoch potom strasia adresy, ktore nechcem ;-)

  3. dusoft píše:

    Je to naozaj, nedomyslene, mna to hrozne otravuje. V tomto bol genialny The Bat, tam si si mohol davat odciarkovane, odbodkociarkovane zoznamy atd.
    Hnusny Thunderbird to rozhadze pod sebou a clovek jak divy musi skrolovat. Ani nehovorim o nemoznosti pozriet si kompletne hlavicky emailu, ak su dlhasie ako okno, tkore to zobrazuje. Budeme si musiet pockat na lepsie verzie.

  4. Petr Tomeš píše:

    [3]: Thunderbird je prostě hlavně koncipován na širokou veřejnost, systém adres pod sebou je pro většinu lidí srozumitelnější a přehlednější. Ano, možnost zadávat adresy za sebou by byla zajímavá…
    Kompletní hlavičky mailu samozřejmě zobrazit lze – prostřednitvím rozbalovacího seznamu (+) nebo zobrazením zdrojového kódu zprávy (kontextová nabídka nebo Ctrl+U)

  5. zverz píše:

    ja to robim tak, ze podrzim Ctrl a mysou vyberiem ludi zo sidebar adresara. Potom kliknem pravym tlacidlom, dam „Add to Bcc field“ a je to!

  6. rony píše:

    a ked ich potom chces este opravovat, vyhadzovat, doplnat?
    mne sa to proste ten chlievovnik na adresy nepaci, nezda sa mi prakticky

  7. zverz píše:

    Opravovat- kliknem na zvolene meno (do toho mena) a opravim. Vyhodit- kliknem na tu ikonku vlavo pri mene (alebo dvakrat na meno), stlacim Del a vymazem. Druhym stlacenim Del sa zmaze aj riadok, na ktorom to meno bolo predtym. Doplnit – zase tak, ze vojdem do sidebaru a naklikam si dalsich prijemcov, ktorych chcem.
    Inak, ak chcem zaznamy o ludoch opravovat, tak zo zakladneho stavu cez Addressbook, samozrejme…

  8. rony píše:

    [7] vies kolko ludi sa mi to snazilo neustale ukazat, ze je to super a ja vzdy poviem jedine:
    system chlievovnika thunderbirdu je prilis zlozity.
    Je to tabulka s tvomi stlpcami a co riadok to 1 adresa. Pripada mi to neprakticke najma ked chcem 1 cloveka zmenit z To na BCC. Pripada mi to zlozite, ked chcem vidiet na mensej ploche viac adries naraz – vid. priklad ostatnych MUA, ktore prisli na to, ze adresy oddelene ciarkou/bodkociaroku v jednej kolonke zaberu menej miesta a nemusim kvoli zoznamu adries o 10 ludoch nic naviac robit, len sa pozerat.
    Proste mi to pripada scestne, ked zapisat tie adresy do kolonky To: mozem aj oddelene za sebou ale on mi ich potom rozhadze do tej tabulky, nie to veru nechcem.
    Nechcem robit nic naviac – ziadne „zdrojove kody hlavicky“ spravy, ziadne roztahovanie tej tabulky na vysku, aby som naraz uvidel viac ako 4 kontakty, ziadne preklikavanie, ziadne ine mechanizmy – ja mam otvoreny novy mail a pokial je dost miesta v okne mailu, nevidim dovod na zbytocne rolovatka.

  9. zverz píše:

    to hej, ked chces vidiet viacej nez 4 prijemcov, prip. niekoho zmenit, neostava ine, iba zoznamom rolovat. Pri vyberani zo sidebaru sa nenapchaju viaceri do 1 riadku :-\
    Inak ak pises adresatov rucne, funguje ich oddelovanie ciarkami. (bodkociarku mi nezozral :)

  10. rony píše:

    ano a bodkociarka ma tiez sere ;-)

  11. Bolek píše:

    2 zverz: parada, diky, presne to som potreboval.