Nevedomky som klamal

Áno, v dobe volieb som tvrdil, že voľby je možnosť ako sa politike venovať raz za štyri roky.
Mohol by som povedať *neviem, čím to je* ale počas ľavicovej extrémistickej vlády mám to nutkanie „nazerať“ do prepisov rokovania parlamentu, podrobne čítať vyhlásenia slovenského *podpriemera* a ďalších jeho sú… putnikov. Tú frázu môžem ale vynechať. Pravicová (niektoré kruhy reagujú na toto označenie ako na nesolidárne, nesociálne a protiľudové – nie je pravda ale nech) vláda ma ponechávala dlhé roky kľudným.
Dnes ma každý deň niečím nepríjemným prekvapuje. Tu nejaká správa o zvyšovaní úrokov, tu správa o destabilizácií vzťahov, tu tamto a hento. Niečím, čo sa dotýka mojich výdavkov, niežeby iba „citovo“ a „názorovo“. Nie som milionár a ani ním nikdy nebudem, no už teraz mám za zlé tej nevymáchanej podpriemerskej hube, že svojimi sprostými rečami serie do našeho spoločného hniezda. Pohŕdanie a vynášanie do nebies fiktívnych pojmov, ktoré sú teraz iba prázdnymi slovami. A nimi aj zostanú.
Hanbil som sa do roku 1998, nemal som žiadnu hrdosť na to, že tu som. Teraz, mi hrdosť ani nehrdosť nepomôže pretože už mi ide o viacej.
Prečo máme dávať akademických sto dní vláde, ktorá za štyri dni rozdrbe aj to, čo sme si naivne mysleli, že pretrvá?
Začínam sa cítiť veľmi zle. Nie zo samotného podpriemera, vlády a väčšej časti parlamentu. Z toho, čo z toho už teraz plynie. Neviem, či je pre Spravodaj dobré aby sa stal z neho politický plátok, bohužiaľ nemám náladu písať o tom, o čom som písal od začiatku.

Môže sa Vám ešte páčiť...

14 komentárov

  1. 21 píše:

    veru, nie je to tak, že každého trúbu, čo tvrdí, že dokáže prestčiť slona uchom ihly to treba nechať v pokoji urobiť. rozumní vedia, že v tomto prípade je to nebezpečné, lebo v stávke je priveľa. lenže k tomu vyzýval médiá i verejnosť ako prvý náš pán prezident „Starý Uj“, ktorého azda len málo kto obviní z jasnozrivosti.
    inak, som na to podobne. politku sledujem už pomaly s rovnakým zaujatím ako za Mečiara.

  2. Filip Valašek píše:

    Vidíš, ja som spokojný za každej vlády, lebo za svoj úspech si môžeme každý sám, či tu bude vládnuť Dzurinda alebo Fico. Okrem toho, veľakrát som pokojný nebol, keď som čítal, aké zákony dávala do parlamentu minulá vláda, ale to je vec pohľadu.

  3. Jozef Izso píše:

    Dnes som pozeral Dvojku a parlament… Je to na grc… Plánovanie brania peňazí a rozdávanie lenivým sockám.

  4. Piki píše:

    Len si kladiem otázku, prečo to robí? Veď je po voľbách. Čo bude robiť pred tými daľšími? Aj keď to znie akokoľvek cinicky no mám pocit, akoby sa predvolebná kampaň ani neskončila.

  5. FrozenDog píše:

    No pani, dnes som prvykrat sledoval priamy prenos z NR RS (este stale ho sledujem) a poviem vam, ze taku blbu naladu som uz dlho nemal. Ja ani neviem ako to nazvat… depka? Frustracia? Beznadej? Jednoducho vidim, ze s tymito ludmi vo vedeni nasej krajiny to cele speje do sraciek. To je neuveritelne, co dokazu vypustit bez hanby z ust. Grrrr…

  6. FrozenDog píše:

    Inak suhlas s Ronym, tiez ma to teraz taha podrobne sledovat cele dianie. Ako raz povedal klasik: dobre bude vtedy, ked nas politika uplne prestane zaujimat.

  7. emmacore píše:

    Rony, ty ze nebudes milionar? Jasne, ze budes, len to mozno nestihnes za rok. A preto ta treba zdanit vyssou sadzbou dane z prijmu. Ked moze milion byt 600 tisic, preco by to nemohla byt aj ina suma ;-) Niekde na nete som cital, aky je rozdiel medzi robertkom a Robertom. Vraj robertko je umely a Robert zarucene pravy k***t.

  8. Pika píše:

    Nejaky ten piatok dozadu som sa vyjadroval podobne, z momentalneho rozlozenia sil nevzdide nic dobre…
    Ved uz aj nasu juzny susedia pochopili ze rozdavanim cesta k uspechu nevedie…
    :(

  9. dmiba píše:

    Hmm, vidim, ze nie som jediny s pocitmmi s pred roku 1998.
    [2] Ziadna vlada sa vsetkym nezavdaci, vzdy je to o kompromisoch. Len ide o to, ci nieco ozaj robim, alebo len tlacham do vetra. Po niekolkych rokoch robenia niecoho sme sa vratil spat. Tiez som vcera pozeral 30 min. parlament pre polnocou a na konkretne otazky poslankyne Sabolovej, kde chce premier vziat peniaze na sponzoring v ramci zdravotnictva, sa premier nevyjadril. Ale na Miklosovu pripomienku o byte pre jeho matku sa vyjadroval teatralne az az. V tom momente som si uvedomil, ze sme si za premiera zvolili herca.

  10. 21 píše:

    [2] Výborne, Filip! Vidíš, sám prichádzaš na to, aká má byť úloha štátu v živote občanov a firiem: minimálna – každý si má za svoj úspech zodpovedať sám. Lenže práve toto ti chce každá ľavicová filozofia komplikovať. Chce od teba, aby si aj ty zodpovedal za úspech, či neúspech iných, a od nich zasa žiada, aby zodpovedali za tvoj úspech i neúspech – krajšie sa to volá solidarita. Nie, určitá solidarita nie je apriori zlá, nesmie však byť demotivujúca pre snahu zodpovedať si za svoje úspechy. Fico a zhluk jeho kamarátov sú v tomto tvoj veľký nepriateľ.

  11. sys.admin píše:

    moja rec, rony.
    naozaj som zacal sledovat politiku a kazde rano otvaram so zmiesanymi browser, aby som sa dozvedel, co na mna zase chystaju.
    nie som milionar, ale zarabam podla fika nadstandard. no neviem, ako sa mam postarat o seba a svoju rodinu inak, nez ze budem tvrdo makat ako doteraz. mi to pripada ako nejaka limita mojho uspechu – jeho defaultna hodnota sa ma ustanovit nejakymi komunistami a hotovo, za tuto hranicu sa nemozem dostat.
    problem vsak je – teraz uz nie moj :-) – ze mne tato hranica nevyhovuje. z toho plynie logicky pocin – pojdem jednoducho inam, a zoberiem si zo sebou vsetko, co do mna SK investovala – vzdelanie, prax, skusenosti – toto vsetko si zoberiem a predam to tym, ktori sa mi nebudu chciet az tak srat do zivota a pozerat mi kazdu chvilu do hrnca.
    no a o tieto hodnoty a o mna samotneho bude SK-absurdistan chudobnejsi. to si v buducnosti vyziada este velkohubejsieho chuja, ktory naslubuje este vacsie kraviny a este viac detne deti zadlzi.
    jedine, kam sa da takymto sposobom SK dostat, je do sraciek, nikam inam.
    ale najhorsie a najsmutnejsie je, ze to sa tu rozpravame taki, co su nam tieto veci jasne a ze to nejde dalej, medzi tych, ktori by potrebovali trochu naliat zdraveho rozumu do hlavy….

  12. Filip Valašek píše:

    [9] Ja som sledoval prenosy z parlamentu vždy, keď som sa potreboval pozrieť na prejednávanie určitého zákona a tých teatrálnych výstupov bolo dosť vždy a zo všetkých strán.
    [10] Ja nevnímam Fica ako môjho nepriateľa a ani Dzurindu som tak nevidel, aj keď ich nemám moc v láske. Máš iný názor na chod sveta ako ja. Ja sa nepovažujem ani za zástancu pravice, ani lavice, lebo viem, že pravo-ľavé vnímanie sveta je zbytočne rozdeľujúce. To môže vyhovovať politikom, ktorých prvotným cieľom je ľudí rozdeliť.
    Jednoducho mám inú predstavu o štáte a nepovažujem žiadneho politika za môjho nepriateľa a ani žiadneho nechcem urážať, pretože každý z nich má inú marketingovú stratégiu a robia si iba svoju robotu.
    Jediným nepriateľom môže byť iba moja lenivosť alebo závistlivosť a tie vždy nejak porazím.

  13. FrozenDog píše:

    [12](reakcia na [10]) tak toto je tazky zen, klobuk dolu :) Nech ti to vydrzi, drzim palce.

  14. Filip Valašek píše:

    [13] Ďakujem za to, že mi držíš palce :)
    Čo ja viem, už ma nejako tie konflikty politické netrápia. Nemám pocit, že by sa energia nedala využiť aj účelnejšie.
    Zistil som, že všetci politici sú potvory a že existujú ľudia, ktorí sa budú mať dobre za každej vlády, pretože už sú s každým zadobre.