Keby sa emailoví spammeri odhalili

Pri mazaní spamov, ktoré preliezli cez predošlý filter a zachytili sa v serverovej zložke (celej domény) ma napádajú sprostosti.
Napríklad táto: spammer rozposiela tony e-mailov. Snaží sa oklamať serverové filtre. Prečo to vlastne robí? Účinnosť je mizivá ale zároveň pre neho významná. Potrebuje aby niekto reagoval a objednával.
Zmena: Keby sa teraz situácia zmenila a každý spamový mail by bol označený ako spam už samotným spammerom. Čo by sa vlastne stalo?
Tí, čo filtrujú spam sú zároveň zásadoví a na spam by nereagovali za nijakých okolností. Títo aj ten, čo „prelezie“ tak vymazávajú bez pridlhého skúmania.
Poviete si, že to by potom podľa tej značky v e-maili mazali všetci. Ja si to však nemyslím. Tá skupina, ktorá zaujíma spammera je totožná so skupinou, ku ktorej sa aj označkovaný spam dostane.
Je to ale hypotetická situácia, momentálne sú spammeri v psychickej hladine, kedy by takéto niečo ako priznanie „spamujem“ nezvládli do mailov pridávať. Neverili by „filtrovačom“. Zároveň neveria, že by významné uzly na internete takto spam nerušili.
Objavil som vlastne jeden spôsob dostať E-MAIL z márnice.
Prvý je extrémne a precedentné trestanie spammerov – lynčovanie, fyzické tresty, vraždy. Druhý je takáto dohoda.
Stačí si vybrať :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Bystro píše:

    Oznacene spamy by sa nedostali ani k jednemu beznemu cloveku – konzumentovi, pretoze by boli odfiltrovane niekde po ceste administratormi alebo providerom.

  2. rony píše:

    [1] az tak na 100% by som to netvrdil.
    Pozrime sa na to takto:
    vo firemnej politike je aj take pravidlo, ze sa nema co zabavat s vakuovymi pumpami, nadrzanymi Natasami. Takze tam by pripadne reagovanie zamestnanca mohlo viest k jeho rieseniu ;-)
    doma si ries co chces a ako chces. na webmaili si ries co chces.
    Skryty podton to ma, aby sa trochu oddelili skupiny emailov na:
    a) vlastnene a platene domeny
    b) bordeldomeny – webmaily, freemaily, pidifirmicky
    Cielovy klient na spam je myslim najma v bode b) aj ked urcite su aj v a) akurat sa musia hanbit a utajovat.
    Ale neuvazuj nad tym prilis silne :-) je to hypoteza.