LCD monitory letia závratne nadol

Toto je len pozastavenie sa – moje deväťnásťpalcové SONY som kupoval za hodne odlišnú cenu a dnes som sa po dlhom čase pozrel koľko to vôbec dnes stojí. Nejaká bežná 19″ placka už pod desať tisíc a SONY ich má kľudne za pätnásť.
Už celkom verím tomu, že LCD za tento rok prevalcuje CRT technológiu. Iba pripomínam, že každá masová výroba so sebou prinesie aj čosi naviac – najžiarnejší príklad je v obyčajnej diskete. Moje prvé diskety vydržali roky. Posledný balíček z desiatich kusov obsahoval dve, ktoré som vyhodil a spoľahlivosť bola taká, že nechať tam niečo pár dní bolo riziko.
Škoda, že takto neklesajú aj ceny PDA. Je to zrejme spôsobené cenou operačného systému – tá sa zrejme moc nehýbe.
Bodaj by sa software hýbal cenami takto – čo by ste povedali, keby dnes stáli XPčka štyrikrát menej ako pred dvomi rokmi?

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. Jozef Benko píše:

    Grafik si ešte dlho nekúpi LCD, bezohľadu na to, aký lacný bude. Ale áno, bežný užívateľ na CRT zabudne už počas najbližších kvartálov.

  2. Jiří Bureš píše:

    Podání barev na LCD je pořád proti CRT mizerné. Škoda, že móda vytláčí kvalitu.

  3. dusoft píše:

    Webovy grafik si LCD bude musiet kupit. Idealne CRT ako by grafik chcel nema nikto a ignorovat zazitok (LCD: ine farby) uzivatelov je nezmysel.

  4. azure píše:

    ehm.. mam nove 19″ lcd – a tak som rozmyslala, ci si nemam nechat tu staru 17tku, alebo kupovat k novemu notebooku aj novy monitor :(