Rozšírenie Vanilla fóra o anonymné príspevky

Vanilla fórum, ktoré v mojom prevedení funguje ako MassacreBoard, neumožňuje v základe anonymné pridávanie príspevkov. Každý je nútený sa zaregistrovať a počkať na ručné odklepnutie schválenia mnou osobne. To môže byť limitujúce, pretože v rozohnení chcete diskutovať a ja nie som poruke. Preto mám v zozname používateľov väčšinu účtov, ktorých majitelia sa neozvali.


Vanilla fórum však je veľmi primitívne rozširovateľné a tak naozaj stačí počkať si na vytvorenie vhodného pluginu. Pre anonymné príspevky už existuje rozšírenie Guest Post 1.
Postup je jednoduchý: vo svojom fóre sa zaregistrujte ako nejaký anonym – nazvite si to konto ako chcete, zvoľte si nejaké heslo. Aktivujte konto v nastavení fóra. Potom názov konta a heslo vložte do index.php súboru rozšírenia Guet Post 1. Klasicky celý adresár rozšírenia uploadnite do adresára s pluginmi a v nastavení fóra ho aktivujte.
Funguje to teda tak, že všetky anonymné príspevky sú akoby od jediného používateľa. Možno to časom niekto vymyslí a pridá k tomu ešte nejaké fake nicky ale to nateraz neriešim.
Čo po čase o Vanilla povedať? V základe nemožno riešiť spôsob registrácie používateľa – má to jednu jedinú schému. Nemá možnosť anonymného vkladania bez registrácie. Nemožno zmazať používateľa. To je výpočet mínusov, ktoré ma napadli ale nemyslím si, že sú neriešiteľné.

Môže sa Vám ešte páčiť...