Powerpoint je neželaný formát v emailoch

Vážené hoviadka, ktoré ste si z Powerpointových dátových súborov urobili prostriedok k šíreniu vtipov a obrázkov ako naozaj hodnotnú kamufláciu „srandičkového“ obsahu. Čo sa dalo čakať je tu. Powerpointový súbor v prílohách e-mailov je v drvivej väčšine nebetyčná sprostosť. Ono samo o sebe vtipy nie sú zlé. Lenže si teraz predstavte chudáka manažéra, ktorý sa snaží svoju prácne namedzierkovanú prezentáciu kamsi poslať. A nejaký server mu oznámi, že si PPT a PPS neželajú.
Mňa to totiž aj teší (škodoradostne) ale aj neteší (je to obrázok blbosti väčšiny ľudí). Prečo? Môžete totiž dostať nedoručenku z ministerstva:


A Disallowed attachment type was found in an Email message you sent.
This Email scanner intercepted it and stopped the entire message
reaching its destination.
The Disallowed attachment type was reported to be:
PPS subory nie je dovolene posielat cez mail.minv.sk
Please contact your IT support personnel with any queries regarding this policy.

Obsahuje potešujúcu informáciu: pablbkovia z minv.sk už nebudú šíriť PPS srandičky a hoaxy v PPS.
Ale zároveň jednou vetou odkazujú príjemcu chybovej správy na jeho IT podporu. Za to naozaj veľmi pekne ďakujem. Za hovadá, ktoré si z Powerpointu spravili distribučný kanál na všetko od hier, cez hoaxy až po multimédia bude nakoniec riešiť ich nebetyčne blbý problém cudzia IT podpora! Pre dobro veci musím poznamenať, že sa na svoju IT podporu obrátia aj bez tej vety. Pretože každý, ktorý sa zaoberá PPSkovým preposielaním trpí stihomamom, že proti nemu jeho IT podpora pracuje ako záškodník.
Žeby zablokovanie PPS na minv bolo výsledkom istých sťažností na pablbov zo štátnych úradov a organizácii, ktorí sa zaoberajú aj týmto?
Alebo je to iba predzvesť rúcania predstavy o „voľnom“ mailovaní s akoukoľvek prílohou? Je mi to čím ďalej tým viac jedno. Najmä vysvetľovať človiečikom, že väčšie prílohy sa dajú napríklad aj zozipovať.

Môže sa Vám ešte páčiť...

7 komentárov

  1. Ján Pavlík píše:

    Mozno si nepraju take prilohy, niektore mailhuby maju aj prisnejsie nastavenia (ziadne komprimovane archivy,ziadne spustitelne subory,ziadne dokumenty office a podobne).

  2. rony píše:

    Áno neprajú (napísal som to predsa). Áno cca sedem sedem rokov s takými korporátnymi mailovými systémami pracujem tj. aj úspešne prevádzkujem ;-)

  3. Filip Valasek píše:

    Myslíš, že moja „sťažnosť“ spôsobila takéto niečo? Ak áno, tak tu musím ešte viacej vecí popísať, aby sa veci napravili. Trápi ma znečisťovanie životného prostredia, vysoký hluk v mestách, nový cestovný poriadok,… :-)
    Ak nie, tak nevadí, budem žiť naďalej v rovnakom pokoji, nenahnevám sa, že sa nedá všetko tak ľahko vyriešiť.

  4. rony píše:

    [3] pochybujme spolu :-) ale je to zaujimava zhoda :-))) len ci blokovanie PPS riesi jadro problemu :-)

  5. Filip Valasek píše:

    [4] Jadro problému sa asi vyriešiť nedá. Beriem to dosť realisticky. Úrad nakupuje zamestnancov, každý má svoju užitočnosť a plní svoj účel. Pokiaľ nebudú v celom tom onom fungovať trhové mechanizmy, tak je to nanič. Dnes nie je možné taký výrobok ani reklamovať, prípadne vrátiť do obchodu, pretože ti nikto neponúkne nový alebo nemáš peniaze na niečo lepšie. Tak potom tam tí ľudia žijú v presvedčení, že ich odtiaľ nedostane nič a majú pravdu.
    Ja to vidím, ako všetko, na postupný vývoj. Spoločnosť sa vyvíja a zároveň sa menia aj postoje, je to iba o čase.

  6. Kelso píše:

    Zial skoda, ze tato, istym sposobom, osveta dotykajuca sa debility vsetok humor balit do PPSiek, sa aj tak nedostane k tym blbcom co to dennodenne posielaju. Dovolujem si odhadnut, ze cielova skupina citatelov tohto blogu je vyspela ohladom etiky na internete a vedia o co ide. Moj nazor ;-)

  7. rony píše:

    ja som iba oznámil fakt, že na minv sa s tým už bojuje :-)