Prieskum: e-mailové antispamové riešenia

Toto je otázka skôr pre praktikov: hľadám spoľahlivé riešenie, ktoré zvládne pomerne silný nápor príchodzích spojení. Najvhodnejšie pre serverové Windows:
* odmietanie „prvého“ pokusu o spojenie s možnosťou ľahko definovať whitelist (tí, ktorých spojenie sa prijme hneď) – čo zabezpečí, že pokusy spojení doručujúcich spam sa už nezopakujú ale regulérne poštové systémy sa proste o spojenie pokúsia znovu,
* systém, ktorý na základe zoznamu platných adries bude „zahadzovať“ spojenia na adresy, ktoré nie sú uvedené v tomto zozname,
* systém implementujúci blacklisty typu spamhaus.org
Nechcem rozvinúť debatu o vhodnosti týchto systémov ale skôr tipy na robustné, spoľahlivé a odskúšané systémy. Nezáleží na tom koľko stoja ale či sú schopné fungovať bez zvláštnej starostlivosti.
Mohli by fungovať ako „medzičlánok“ – zavesia sa na port 25 a prefiltrované spojenia „pošlú“ cez iný port regulérnemu poštovému systému bežiacemu na inom porte – niečo ako mostík, bridge.
Ešte raz zopakujem: toto je otázka, problém pričom hľadám DOPLNENIE resp. nahradenie existujúcich funkcii s účelom „vyladiť“ systém a dostať ho na vyššiu úroveň jeho funkčnosti. Preto môžem ale nemusím objektívne posudzovať navrhované riešenia ;-) No som zvedavý :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. Kozo píše:

    Pokial netrvas na tych windows, tak sa mi ozvi. :-{)))

  2. beko píše:

    Takze nikto nic? Trochu som sa tesil, lebo tiez zhanam nieco podobne..

  3. rony píše:

    [2] väčšina sedí asi doma a používa gMail :-)