Doprčic, ja som to s tým inetom na Marse iba žartoval

Pred pár dňami som v komentári pod vlastným článok žartoval o internetizácii Marsu: [2] kdeze, uz maju zbaleny material na Marsoplex :-) uz sa tam natahuju kable pre novy marsonet s vyhladavacom mimozemskych civilizacii s nazvom Maarsle :-)
A ako vždy som bol nechtiac nevedomým prorokom: Internet na Marse.

Vinton Cerf, jeden zo zakladaťeľov internetu a viceprezident spoločnosti Google pracuje na medziplanetárnom komunikačnom protokole InterPlaNet (IPN), ktorý by mal v roku 2008 prepojiť našu planétu a MARS.

Takže, pokiaľ bude na Marse ethernetová prípojka, tak už sa Mars neubráni terraformácii.
Normálne ma zamrazilo… najmä ak si prečítate viac informácii

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. azure píše:

    ak vychadzam z odpovede, ktoru mi poslal Orange a kde odpovedal na otazku, ci a kedy planuju rozsirit pokrytie homeboxu aj do nasej dediny (ktora je napodiv furt sucastou bratislavy), konkretne:
    „… Aj ked v sucasnosti mame plany, ako by sa malo v buducnosti vyvijat pokrytie, tie su jednak predmetom obchodneho tajomstva a jednak sa budu odvijat od zaujmu o sluzbu v jednotlivych regionoch:“ – tak podla mna to ma teraz Mr. Vinton Cerf dost nahnute. zverejnit takuto zavaznu informaciu a tak daleko dopredu!! :)

  2. emmacore píše:

    Kebylen Mars, tu mas ponuku prace na Mesiaci od Googlu: http://www.google.com/jobs/lunar_job.html
    A sice to nesuvisi s clankom, ale je to IMHO vtipne – tu je Google Mentalplex: http://www.google.com/mentalplex/ a tu Google Gulp: http://www.google.com/googlegulp/

  3. rony píše:

    [2] to mi nikto neuveri, ze som toto v zivote nikdy nevidel a napadlo ma to spontanne… :-)