GooglePhone?

Kto si so mnou tipne, že v prvom rade (ak naozaj) v prípade GooglePhone pôjde niečo veľmi úzko spojené s internetom? Čiže ak existuje GoogleTalk, ktorý má ako klienta PC, tak prečo by najlogickejšie nemal nasledovať samostatný klient „do ruky“?
Alebo pôjde o vbehnutie do oblastí, kde sa Google ešte moc nepohybuje? A to hneď v rôznych oblastiach: výroba hardware, mobilná komunikácia.
Ja to zatiaľ vidím pravdepodobnejšie, že pôjde o zariadenie schopné pripojiť sa na internet a prenášať ním hlas. Čiže zrejme to bude mať WiFi, Bluetooth a možno nejakú prípojku k PC. Ďalej asi webový prehliadač a ak boh dá aj nejaké ďalšie možnosti.
Pokiaľ by to malo mať GSM časť, potom jej účelom by malo byť pripojenie k internetu. Nie je tajomstvom, že výrobcovia telefónov podliehajú tlaku mobilných operátorov a moc neumožňujú obchádzanie mobilnej komunikácie cez internet.
GooglePhone nechce konkurovať iPhone a to by tak trochu potvrdzovalo moje teórie.
via GooglePhone potvrzen: nepůjde proti iPhonu
Upozornenie: je pondelok, ráno mi zhorel monitor, vstával som moc skoro, nepomohol ani štvrťliter silnej kávy a mekellemu som poradil kúpiť poriadny šporťák.

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. dusoft píše:

    ano, ani skype nechcel konkurovat pevnym a mobilnym sietam, ale dosledok je taky, ze im siahol na zisky. to iste bdue platit pre google phone, teda wifi telefon s google talk a dalsimi prepojmi na stare telefonne siete.

  2. emmacore píše:

    Tiez by som na mieste Google nekrical, ze idem robit revoluciu, aby som zbytocne nevyplasil okolie. Ostatne to ani nie je styl Google – oni predsa idu prevziat planetu potichu ;-)

  3. rony píše:

    [2] kdeze, uz maju zbaleny material na Marsoplex :-)
    uz sa tam natahuju kable pre novy marsonet s vyhladavacom mimozemskych civilizacii s nazvom Maarsle :-)

  4. emmacore píše:

    Kokso, takze Zem im nestaci! ;-)

  5. martan píše:

    oooo mocny googli necha nas napokoji