UPC reaguje na konkurenciu

Triple-play od UPC za 1200 korún. Teraz si to rozoberme:
* rozšírený súbor káblovky; nič viacej a nič menej,
* Chello Easy o rýchlosti 1 Mbit/s a 128 Kbit/s; najmä upload je naozaj slabý,
* + akési telefonovanie; mňa nevzrušuje.
Toto je najlacnejšia kombinácia pričom drahšie sa líšia iba iným „chellom“.
Spočítajme si to: rozšírený káblovky stojí približne 500 korún. Chello easy 800 korún (neakciová cena). Dohromady 1300 korún. Telefonovanie je nezaujímavé a preto ušetria najskôr tí, ktorí z rôznych dôvodov chcú zostať u UPC aj u internetu aj u káblovky.
Čo znamená reakcia UPC? a to isté na Živé.sk. V podstate to, že konkurencia v budúcnosti nad tieto ceny nepôjde.
UPC svojim spôsobom cenami reguluje prílev klientov. Keby ponúkli balík služieb dajme tomu za 800 korún, zrejme by sa veľa majiteľov rozšíreného súboru káblovky rozhodlo pridať k tomu aj internet.
Viac som zvedavý na internet Homebox od Orange. Hlavne cenovo. Nasleduje rada zaviazaným klientom UPC


Z diskusie na Živé.sk:
UPC vsetkym svoim doterajsim zakaznikom urobila darcek preto ze koncom marca vydala nove zmluvne podmienky platne od 1.05. Preto ak niekto ma chut zmenit providera ma perfektnu prilezitost
Podla clanku 18.3 zmluvy „Ak Užívateľ nesúhlasí s novými Podmienkami a/alebo Tarifou, má právo z tohoto dôvodu vypovedať Zmluvu, najneskôr však doručením písomnej výpovede Poskytovateľovi 10 dní pred dňom nadobudnutia účinnosti nových Podmienok a/alebo Tarify. Výpovedná lehota v takomto prípade uplynie ku dňu nadobudnutia účinnosti nových Podmienok a/alebo Tarify…“
Takze do 20 aprila sa mozete z toho vyzliec aj keby ste mali viazanost

A k poslednej ponuke UPC, ktorú preložím ja vám takto:
„To isté, čo sme predávali doteraz, sme pomenovali populárnym buzzwordom a predáme vám to drahšie ako keby ste si kúpili iba to, čo naozaj chcete“.
Prečo drahšie? V prvom rade chello easy môžete dostať aj za zázračne nízku cenu pod 500 korún za istých podmienok. Ale dajme tomu prvé mesiace to za túto cenu je.
Noví zákazníci KTV dostanú o nejakú tú stokorunu lacnejší rozšírený súbor.
Čiže v úvode som tie ceny „prehnal“ v súlade s platnými cenami UPC a v podstate by ste rozšírené KTV a chello easy mohli mať aj výrazne lacnejšie samostatne ako za tých „balíčkových“ 1200.

Môže sa Vám ešte páčiť...

14 komentárov

  1. bob-KE píše:

    ja mam chello easy asi 2 mesiac za 300sk a som spokojny pomer cena a rychlost.

  2. Ika píše:

    pouzivame kablovku, aj chello, tak si rada priberiem telefon. dva roky ho v ramci celej siee na Slovensku neplatim, dostanem za korunu novy, moderny aparat a k tomu si mozem ponechat ZDARMA spiacu linku T-comu, cize kazdy mi na stare cislo moze volat, a je pre mna tiez bezplatna. je to pre nas vyhodne.

  3. Ika píše:

    pouzivame kablovku, aj chello, tak si rada priberiem telefon. dva roky ho v ramci celej siee na Slovensku neplatim, dostanem za korunu novy, moderny aparat a k tomu si mozem ponechat ZDARMA spiacu linku T-comu, cize kazdy mi na stare cislo moze volat, a je pre mna tiez bezplatna. je to pre nas vyhodne.

  4. rony píše:

    ani som nedufal, ze sa pod kritickym clankom neozve nejaky z podomovych predajcov. a tiez som necakal ze sa neozve niekto k telefonu. ved preco sa neozvat k tomu co autor oznacil ako nezaujimave. viac zaujimave je to co v komentari nenapisete. napr. skutocne pohnutky. ja napr. pisem o suctoch cisiel cennika.

  5. r00t píše:

    operatori sa tusim predbiehaju, kto prinesie vacsiu krawinu
    neviem z coho vychadzaju ked predpokladaju ze je aboslutna nutnost ku vsetkemu priplacnut voice a vsetci to strasne chcu….
    mne osobne je cely „tripleplay“ a akekolvek boundlovanie ukradnute, nakupovanie v balikoch je vacsinou len pekelne vymyvanie mozgov a v skutocnosti na balikoch nie je nic vyhodne
    mam od UPC rozsirenu CATV+HBO a chello extreme, neni tej sily, ktora by ma donutila zobrat akykolvek boundle, ked budem chciet niekedy voice (o com pochybujem) rozhodnem sa sam od koho bude

  6. Lukas píše:

    bob-KE: po roku ti vsak pride prva faktura s inou sumou a budes nemilo prekvapeny :-)

  7. rony píše:

    Chcem drahych citatelov upozornit, ze clanok sa venuje porovnaniu cien vlastnych sluzieb UPC v kontexte s vlastnou novou sluzbou UPC.

  8. bolek píše:

    Staci pozriet napr chello easy v Europe: 15 euro (cca 500 Sk). UPC chello easy u nas: 799 SK, respektive v akcii na 1 rok to teraz vychadza cca 635 Sk mesacne.
    Rychlost chello easy v Europe 1,5 Mbps/256 Kbps, u nas 1024/128

  9. Peter píše:

    Ja som si UPC triple play objednal minulý týždeň a som spokojný. Budem platiť 1199 Sk za TV + chello + telefonovanie for free do všetkych pevných sietí na Slovensku. Hľadal som lepšiu ponuku, ale nenašiel som (T.Com a Orange sú po zarátaní všetkých poplatkov – ktoré v reklamách človek samozrejme nenájde – sú drahšie o 400-500 Sk).

  10. Peter píše:

    Ja som si UPC triple play objednal minulý týždeň a som spokojný. Budem platiť 1199 Sk za TV + chello + telefonovanie for free do všetkych pevných sietí na Slovensku. Hľadal som lepšiu ponuku, ale nenašiel som (T.Com a Orange sú po zarátaní všetkých poplatkov – ktoré v reklamách človek samozrejme nenájde – sú drahšie o 400-500 Sk).

  11. rony píše:

    [9] kto je pokryty Homeboxom, ma este lepsie podmienky za tu istu cenu. Ja nevylucujem, ze SI spokojny. Ja tvrdim, ze za OBE sluzby jednotlivo mozes platit aj menej.

  12. Marvinn píše:

    Nicky PETER a IKA spaja nielen kladny vztah k Chello/UPC, ale aj zasielanie prispevkov do diskusie hned 2 x. Ze by to bola nejaka PR agentura, napr. Pista Vadocz? Lebo normalny zdravy clovek na takuto kriple-play ponuku pozitivne reagovat nemoze.

  13. hildebrand píše:

    ad. ceny v Rakusku:
    chello light 2Mbit stoji 25 euro – ale pozor, data obmedzene na 1GB mesacne…
    http://www.chello.at/Produkte/Regionen/Angebote_Details/chello_light/

  14. Peter píše:

    Pre Marvinna: ja som svoj príspevok poslal iba raz pod svojim menom. Neviem kto je IKA, ani neviem prečo sa tento nick objavil pri mojom texte – spýtaj sa Ronyho. Taktiež neviem kto je „Pista Vadocz“, nepoznam nikoho s týmto menom.
    Čo sa týka Orange Homeboxu, chcel som si dať pôvodne práve to, lebo bývam v Petržalke a v našej bytovke spravili prístup. Lenže cena je buď 1600 mesačne (ak ti budú zapožičiavať všetky potrební zariadenia na sledovanie ich TV) alebo 1400 mesačne ale za podmienky, že im vopred vysolíš 20 000 korún za tie zariadenia v keši. Tak, porovnaj teraz cenu UPC triple play a Orange Homebox. A ako uviedol hildebrand, chello je u nás neobmedzene.